1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "3,5 milyon Suriyeli mülteci daha Türkiye'ye gelecek!"
"3,5 milyon Suriyeli mülteci daha Türkiye'ye gelecek!"

"3,5 milyon Suriyeli mülteci daha Türkiye'ye gelecek!"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından partisinin Eskişehir ve ilçelerinde kazandığı belediyelere ziyaret programı gerçekleştirdi. Burada kendisini karşılayan partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetinin Suriyeli politikasını eleştirdi.

A+A-

CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından partisinin Eskişehir ve ilçelerinde kazandığı belediyelere ziyaret gerçekleştiriyor.

İlk ziyaretini Alpu ilçe belediyesine gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller ve partililer karşıladı.

Kılıçdaroğlu, önce belediyenin önünde kendisini bekleyenlerle selamlaşarak sohbet etti, hemen ardından Alpu belediye başkanı Gürbüz Güller’ün makamına çıktı.

Burada Gürbüz Güller’den ilçe hakkında bilgiler alan Kılıçdaroğlu, daha sonra belediye önünde toplanan vatandaşlara hitap ederek AK Parti hükümetinin Suriyeli politikasını eleştirdi.

"3,5 milyon Suriyeli mülteci daha Türkiye'ye gelecek!"

Kılıçdaroğlu konuşmasının bir bir bölümünde, 3 ile 3,5 milyon arasında daha Suriyelinin Türkiye’ye geleceğini iddia ederek şöyle konuştu; “Suriyelilere belki kızanlarınız var. Onlara kızmayın. Suriyelilere niçin kızıyorsunuz? Onlara kızmaya hakkınız yok, kızacağınız kişi belli, Suriyelileri kim getirdi? Suriyelileri getirene kızmanız gerekiyor. Suriye’de savaş çıkmış, savaştan kaçıp gelmişler Türkiye’ye. Gitsinler kendi ülkelerine ama barışın olması lazım. Suriye politikası başından beri yanlıştı. Hala yanlış, şimdi Afrin’de sorun çıktı, göreceksiniz üç, üç buçuk milyon Suriyeli daha Türkiye’ye gelecek böyle giderse.”

HABERE YORUM KAT