1. HABERLER

  2. Ankara, Güvenpark’ta bir şahıs ekonomik nedenlerden dolayı kendisini yaktı!
Ankara, Güvenpark’ta bir şahıs ekonomik nedenlerden dolayı kendisini yaktı!

Ankara, Güvenpark’ta bir şahıs ekonomik nedenlerden dolayı kendisini yaktı!

Ankara Kızılay meydanındaki Güvenpark’ın içerisinde Recep Peker adlı vatandaş ekonomik zorluklardan dolayı kendisini yakmak istedi. Eylem öncesinde yazdığı mektubunda Peker, "Adaletin zenginlerin yanında olduğunu anladım" dedi.

A+A-

Ankara Güvenpark’ta 59 yaşındaki Recep Peker adlı vatandaş geçtiğimiz günlerde içerisinde bulunduğu maddi zorluklardan dolayı  kendisini yakarak intihar etmek istedi. Peker, olay yerine gelen polislerin müdahalesinin ardından Hacettepe Hastanesi’nin acil servisine götürüldü.

Recep Peker'in eylemi gerçekleştirmeden önce yazdığı mektup ortaya çıktı. Peker mektubunda "Aç yaşadım, ama Türk adaletine inancımı yitirmedim.  Şimdi ise adaletin zenginin yanında olduğunu anladım” dedi.

Eylemden önce iki sayfadan oluşan bir mektup yazan Peker, yaşadıklarını yazdığı mektup da şöyle anlatıyor:

"Ziraat Bankasının Sincan Şubesi'nden ihtiyaç kredisi almıştım. Kredi çekerken mecburi  750 liralık kredi kartı verdiler, bir  evim olmadığı için mecburen harcadım. Kartın borcu geldi 100 TL. Benim üzerimde 80TL vardı, onu yatırdım. Zaten maaşım 550 TL. 2013 tarihinde maaşımın tamamı elimden alındı. 5 ay boyunca aç kaldım. Tüketici Mahkemesi'ne dava açtım. Mahkeme bir yıl devam etti. İcra Müdürlüğü'ne dava açtım. Fakat 1. ay dolduğu halde daha dosya işleme bile alınmadı. Tüketici Mahkemesi dosyayı yeniden Yargıtay'a gönderdi. 7 yıl geçtikten sonra beni Tüketici Mahkemesi'ne çağırdılar. Eksik evrak dediler ve bir kağıt imzalattılar. Bana bir üst mahkemeye dava açmayacağıma dair imza attırmışlar. Adalete olan inancımı kaybettim” dedi.

HABERE YORUM KAT