1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupadaki islami kısıtlamalar devam ediyor!
Avrupadaki islami kısıtlamalar devam ediyor!

Avrupadaki islami kısıtlamalar devam ediyor!

Hollanda yönetimi, eğitim kurumlarında çalışan öğretmenler ve öğrenim gören öğrenciler için Müslümanlık dinine özgü elbiselere yasak getirilmesi hususunda karar aldı.

A+A-

DİNİ SEMBOLLERE ENGEL!

Belçikanın eski içişleri bakanı Jan Jambon liderliğinde görüşülen ortak yönetimin ilk yasağı okullardaki İslami başörtüsü oldu. Ortak yönetimin anlaşmasında, öğrenim gören öğrencilere ve öğretmenlere dini kısıtlamalar getirilecek.

Anlaşma gereğince, yeni yönetim tarafınca eğitim kurumlarındaki türban ve başörtüsü gibi İslami sembollerini kullanımı tamamen engellenecek.

Belçika'da bulunan birkaç yerleşim yerinde türban yasağı bulunmaktadır. Belçikanın en büyük illerinden ikincisi olan Anvers’te son 10 yıldır eğitim kurumlarında türban takmak yasak. Son zamanlarda bu yasaklama çoğu kez gündem yaratıyor aynı zamanda bu yasaklama sık sık ülkede mahkeme konusu oluyor.

Mahkeme bu olayların eğitim kurumlarına zarar verecek durumlar haricinde engelin gerekli olmadığı konusunda karar kıldı.

Muhafelet partisinde yer alan Elke Decruynaere ‘’Genel olarak bir yasak getirilir ise çok kötü olacak. Bundan herkes zararlı çıkacak’ ’dedi.

HABERE YORUM KAT