1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Berat Albayrak’tan enflasyon açıklaması; Tek haneyi yakalayacağız!
Berat Albayrak’tan enflasyon açıklaması; Tek haneyi yakalayacağız!

Berat Albayrak’tan enflasyon açıklaması; Tek haneyi yakalayacağız!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın 10. yıl etkinlikğine katıldı. Burada konuşma gerçekleştiren Albayrak, Enflasyonda endeksler, eylül ayında tek haneli rakamları yakalayacağımızı net bir şekilde gösteriyor " dedi.

A+A-

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası 10. Yıl Daveti'nde konuşan Bakan Berat Albayrak, "2019 yılının ikinci yarısında beklediğimiz ekonomik rahatlamayla yılı artı büyümeyle kapatacağımıza inanıyoruz. Enflasyonda endeksler, eylül ayında tek haneli rakamları yakalayacağımızı net bir şekilde gösteriyor" dedi.

Konuşmasında ülkeler arası ticaret savaşlarının, ekonomi politikalarını derinden etkilediğini dile getiren Albayrak, "Bugün ülkeler ticarette zor bir duruma düşmemek için adımlar atıyor. Türkiye olarak biz 2018 yılı Ağustos ayında maruz kaldığımız süreçleri geride bıraktık. Bu konuda bir çok tedbir aldık. Küresel ticaret savaşının etkilerine karşı Türkiye dünyada en korunaklı ülkelerden biri olma konusunda adımlar atıyor. Tarihin en büyük küresel ataklarını yaşadığımız son bir yılda elde ettiğimiz kazanımlarına 2020'de çok daha ileriye taşıyacağız.” dedi.

2019 yılının kalan 4 ayında ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 80'lerin üzerinde olduğunu göreceklerini söyleyen Albayrak, "Cari denge temmuz ayı rakamlarında 12 aylık cari dengede Cumhuriyet tarihinin belki de en büyük cari fazla rakamını göreceğiz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT