Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz ağrısı ne kadar sürer?
Pastırma yazını yaşadığımız şu günlerde sık hava değişimlerinden dolayı grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar sürekli yaşadığımız sağlık sorunları arasında. Sizde şu sıralar bir sabah kalktığınızda boğaz ağrısı yaşayabilirsiniz. Peki Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz ağrısı ne kadar sürer? işte yanıtı.
Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz ağrısı neden olur? şu günlerde en çok merak edilen araştırılan konuların başında geliyor. Boğaz ağrısı yaşamaya başladıysanız bu durum gerçekten çok rahatsız edici olabilir. Boğazda ağrı yaşıyanlar genelikle yutmaya çalıştığında ağrı ve acı hisseder. İleri seviyede boğaz ağrısı çekenler yiyecekleri ve sıvıları tüketirken yutmakta zorluk çekebilir. Bu durumda hemen bir sağlık kuruluşuna ve doktora başvurmanızı tavsiye ederiz.
Önceklike yazımıza başlamadan önce bazı tavsiyelerde bulunalım. Boğaz ağrısını önlemek için, grip, nezle, soğuk algınlığı gibi bulaşıcı hastalığı olan insanlardan uzak durun. Ellerinizi sık sık yıkayın. Baharatlı veya asitli yiyeceklerden uzak durmaya çalışın. Bir boğaz ağrısı, boğazda ağrı, kaşıntı veya tahriş anlamına gelir. Boğaz ağrısı, boğaz ağrısının birincil belirtisidir.
Boğaz ağrısı neden olur?
Boğaz ağrıları virüslerden veya bakterilerden kaynaklanabilir. Boğaz ağrısının en yaygın nedenleri virüslerdir. Viral boğaz ağrılarına genellikle burun akıntısı, öksürük, kırmızı veya sulu gözler ve hapşırma gibi diğer soğuk algınlığı semptomları eşlik eder. Boğaz ağrısının diğer nedenleri arasında sigara içme, havadaki kirlilik veya tahriş edici maddeler, alerji ve kuru hava yer alır.
Boğaz ağrısı ne kadar sürer?
Boğaz ağrısı aldığınız enfeksoyana göre değişiklik gösterebilir. Ancak en kısa süre 3 gün, en fazla süre ise 1 hafta sürebilir. Bu sürelerin dışında bi durum yaşıyorsanız. Hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Boğaz ağrısına ne iyi gelir?
Viral nedenlerle oluşan boğaz ağrılarına sıcak tutmak iyi gelir. Ayrıca Bağışıklık sistemi de sıcakta daha iyi çalışır ve vücut enfeksiyona karşı daha dirençli hale gelir. Bu nedenle boğazı sıcak tutmak için şalla veya türbentle sarmak, sıcak bitki çayları ve çorbalar tüketmek boğaz ağrısının iyileşmesini hızlandıracaktır.
Bunların dışında aşağıdaki 7 maddede boğaz ağrınıza iyi gelebilir.
Kalp krizinin 7 kritik belirtisi ortaya çıktı!
1. Bal
Çayda karıştırılan veya kendi başına alınan bal , bir boğaz ağrısını şiddetini hafiletmek için yaygın olarak kullanılan bir yöntemdilr.
yapılan araştırmalar sonucunda balın, gece öksürüklerinin ve yaygın öksürük baskılayıcılardan daha etkili olduğunu bulundu. Balın etkili bir yara şifacı olduğunu gösterir, bu da boğaz ağrıları için iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı olabileceği anlamına gelir.
2. Tuzlu su
Ilık tuzlu su ile gargara yapmak boğaz ağrısını yatıştırmaya ve salgıları parçalamaya yardımcı olabilir. Tuzlu suyun boğazdaki bakterileri öldürmeye yardımcı olduğu da bilinmektedir.
Bir bardak ılık suda yarım çay kaşığı tuz ile bir tuzlu su çözeltisi hazırlayın.
Şişliği azaltmak ve boğazı temiz tutmak için gargara yapın. Bu her üç saatte bir yapılmalıdır.
3. Papatya çayı
Papatya çayı doğal olarak rahatlatıcıdır. Uzun zamandır boğaz ağrısını yatıştırıcı gibi tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Antiinflamatuar, antioksidan ve büzücü özellikleri nedeniyle sıklıkla kullanılır.
4. Nane
Nane nefesi tazeleme kabiliyetiyle bilinir. Seyreltilmiş nane yağı spreyleri de boğaz ağrısını hafifletebilir. Nane, ince sümük ve boğaz ağrıları ve öksürüklerin sakinleşmesine yardımcı olan mentol içerir . Nane de iyileşmeyi teşvik edebilecek anti-enflamatuar, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir.
5. Kabartma tozu gargara
Tuzlu su gargarası daha yaygın kullanılsa da, tuzlu su ile karıştırılmış kabartma tozu, bir boğaz ağrısını da hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu çözeltiyi garipleştirmek bakterileri öldürebilir ve maya ve mantarların büyümesini önleyebilir.
Ulusal Kanser Enstitüsü bir su bardağı ılık su, 1/4 çay kaşığı kabartma tozu ve 1/8 çay kaşığı tuz kombinasyonunun karıştırılmasını ve nazikçe şişmesini önerir. Gerektiği gibi her üç saatte bir durulama kullanmanızı öneririz.
6. Çemen otu
Çemen otu birçok sağlık yararına sahiptir. Aynı zamanda birçok formları vardır . Çemen otu tohumu yiyebilir , topikal yağı kullanabilir veya çemen otu çayı içebilirsiniz . Çemen otu çayı, boğaz ağrıları için doğal bir ilaçtır.
Araştırma çemen otunun iyileştirici gücünü göstermektedir. Ağrıları hafifletebilir ve tahrişe veya iltihaplanmaya neden olan bakterileri öldürebilir. Çemen otu ayrıca etkili bir antifungaldir.
Ulusal Tamamlayıcı ve Bütünleştirici Sağlık Merkezi Trusted Source Hamile kadınların çemen otu kullanmaktan kaçındığını ileri sürer.
Migren hastalığı neden artıyor?
7. hatmi kökü
Marshmallow kökü , boğaz ağrısını kaplayan ve rahatlatan mukus benzeri bir madde içerir. Kurutulmuş kökün bir kısmını çay yapmak için bir bardak kaynar suya ekleyin. Çayı günde iki ila üç kez yudumlamak, boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Şeker hastalığı olan kişiler, lokum kökü almadan önce bir doktorla konuşmalıdır. Bazı hayvan araştırmaları kan şekeri seviyesinde bir düşüşe neden olabileceğini gösteriyor.
8. Meyan kökü
Meyan kökü , boğaz ağrılarını tedavi etmek için uzun zamandan beri kullanılmaktadır . Son araştırmalar , gargaraya yönelik bir çözüm oluşturmak için suyla karıştırıldığında etkili olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte, hamile ve emziren kadınlar,Ulusal Tamamlayıcı ve Bütünleştirici Sağlık Merkezi Trusted Source.
9. Kaygan karaağaç
Hatmi kökü gibi kaygan karaağaçta da mukus benzeri bir madde bulunur. Su ile karıştırıldığında boğazı kaplayan ve rahatlatan kaygan bir jel oluşturur. Kullanmak için, kaynamış suyu barut kabuğunun üzerine dökün, karıştırın ve için. Ayrıca kaygan karaağaç pastillerinin yardım ettiğini de bulabilirsiniz.
Kaygan karaağaç boğaz ağrısı için geleneksel bir çaredir, ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç var. Göre ABD Ulusal Tıp Kütüphanesi , bu sizi diğer ilaçların emilimini azaltabilir.
10. Elma sirkesi
Elma sirkesi (ACV) çok doğalantibakteriyel kullanır Trusted Source. Sayısız araştırmalarantimikrobiyal etkiler Güvenilir Kaynakenfeksiyonlarla mücadelede. Asidik doğası nedeniyle, boğazdaki mukusun parçalanmasına yardımcı olmak ve bakterilerin yayılmasını durdurmak için kullanılabilir.
Boğaz ağrısının geldiğini hissediyorsanız , bir bardak suya 1-2 çorba kaşığı ACV'yi seyreltmeyi deneyin ve bununla gargara yapın. Ardından karışımdan küçük bir yudum alın ve işlemin tamamını saatte bir ila iki kez tekrarlayın. Gargara seansları arasında bol su içtiğinizden emin olun.
Hastalığın ciddiyetine ve vücudunuzun sirke duyarlılığına bağlı olarak, boğaz ağrılarını tedavi etmek için ACV kullanmanın birçok farklı yolu vardır. İlk önce doktorunuza ya da sağlık uzmanınıza danışınız.
Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir?
11. Sarımsak
Sarımsak da doğal antibakteriyel özelliklere sahiptir. Enfeksiyonlarla savaşma kabiliyeti ile bilinen bir organosülfer bileşiği allisin içerir.
Çalışmalar Güvenilir KaynakDüzenli olarak bir sarımsak takviyesi almanın soğuk algınlığı virüsünün önlenmesine yardımcı olabileceğini göstermiştir. Diyetinize taze sarımsak eklemek, aynı zamanda antimikrobiyal özelliklerini kazanmanın bir yoludur. Büyükannen, bir boğaz ağrısını yatıştırmak için sarımsak dişini emmeni söylemiş olabilir. Sarımsak birçok iyileşme etkisine sahip olduğundan, bunu deneyebilirsiniz, ancak dişlerinizi enzimlerden korumak ve nefesini iyileştirmek için dişlerinizi sonradan fırçalamak isteyebilirsiniz.
Boğaz ağrısı belirtileri nelerdir?
Boğaz ağrısının belirtileri nedene bağlı olarak değişebilir. Boğaz ağrısının belirtileri ve semptomlar şunları içerebilir:
- Boğazda ağrı veya cızırtılı his
- Yutma veya konuşma ile kötüleşen ağrı
- Yutma zorluğu
- Boynunuzdaki veya çenenizdeki boğaz, şişmiş bezler
- Şişmiş, kırmızı bademcikler
- Bademciklerinizde beyaz lekeler veya irinler
- Kısık ya da boğuk bir ses
Boğaz ağrısına neden olan enfeksiyonlar, aşağıdakiler de dahil olmak üzere diğer belirti ve semptomlara neden olabilir:
- Ateş
- Öksürük
- Burun akması
- Hapşırma
- Vücut ağrıları
- Baş ağrısı
- Mide bulantısı ya da kusma
HABERE YORUM KAT