1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan; MEB’in bütçesini 7,5 milyar liradan 114 milyar liraya yükselttik
Cumhurbaşkanı Erdoğan; MEB’in bütçesini 7,5 milyar liradan 114 milyar liraya yükselttik

Cumhurbaşkanı Erdoğan; MEB’in bütçesini 7,5 milyar liradan 114 milyar liraya yükselttik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 -2020 yılı eğitim öğretim yılı açılış programı kapsamında Kadıköy Atatürk Fen Lisesi'nde düzenlenen açılış programına katıldı. Erdoğan, burada yağtığı konuşmada, "MEB’in bütçesini 7,5 milyar liradan 114 milyar liraya yükselttik" dedi.

A+A-

Açılışta konuşan ve eğitim konusunda yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığımızın bütçesini 7,5 milyar liradan 114 milyar liraya yükselttik” dedi.

Kadıköy Atatürk Fen Lisesi, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı açılış töreni için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ağırladı.

“MEB’in bütçesini 7,5 milyar liradan 114 milyar liraya yükselttik”

Son 17 yılda Türkiye’nin,eğitim konusunda reform ve kalkınma odaklı  ilerlediğini kaydeden Erdoğan, “Eğitim konusunda tarihimizin en kapsamlı dönüşüm hamlesine imza atarak, eğitimin altyapısını yeniden inşa ettik. Her yıl bütçemizin aslan payını eğitim sistemize ayırdık. Bu kapsam da MEB'in bütçesini 7,5 milyar liradan 114 milyar liraya yükselttik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, önümüzdeki yıllar için; “eğitimde kalite artışı” gibi daha fazla emek, daha fazla zaman isteyen meselelere yoğunlaşacaklarını dile getirdi.

Eğitimde niteliği yakalamanın kısa vade de olmayacağını da aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğitimde, Cumhuriyet tarihimiz boyunca bize özgü bir gelenek oluşturamadık, böyle bir sistemi maalesef kuramadık. Hukukta, idari düzende, bürokraside olduğu gibi eğitimde de batıyı kopyalamayı tercih ettik” ifadesini kullandı.

"İYİ BİR İNSAN OLMAYI HEDEFLEYİN"

Konuşmasının sonunda öğrencilere seslenen Erdoğan, şöyle konuştu: “İyi bir kariyere sahip  önemlidir. Ama iyi bir doktor, iyi bir mühendis, bürokrat, bilim insanı, sanatçı, sporcu olmanın yanı sıra, hatta onlardan önce iyi bir insan olmayı hedefleyin." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT