1. HABERLER

  2. BİYOGRAFİ

  3. Dilek İmamoğlu kimdir, kaç yaşında? Dilek İmamoğlu aslen nereli
Dilek İmamoğlu kimdir, kaç yaşında? Dilek İmamoğlu aslen nereli

Dilek İmamoğlu kimdir, kaç yaşında? Dilek İmamoğlu aslen nereli

Dilek İmamoğlu kimdir? sorusu, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla gündeme geldi. Peki Dilek İmamoğlu kimdir, kaç yaşında, aslen nereli işte tüm bu sorularınızın yanıtını haberimizden öğrenebilirsiniz.

A+A-

Dilek İmamoğlu kimdir? sorusu google de Ekrem İmamoğlu seven kitle tarafından merakla araştırılıyor. Peki Dilek İmamoğlu kaç yaşında ve aslen nereli gelin Dilek İmamoğlu'nun hayatını birlikte inceleyelim.

Dilek İmamoğlu, özellikle 31 Mart seçimleri öncesinde sık sık gündeme gelmiştir. Dilek İmamoğlu,eşi Ekrem İmamoğlu'nun  seçim kampanyaları esnasında sık sık eşinin yanında olduğunu hep beraber izlemiştik. O süreçte hatta Binayı Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ile sosyal medyada yapılan karşılaştırmalara tepki göstermiş ve "O benim ablamdır, Ona yapılan saygısızlık bana yapılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Dilek İmamoğlu'nun bu çıkışı tarafsız halkın büyük  takdirini toplamıştır.

Dilek İmamoğlu kimdir?

İlk öğrenimini Trabzon'da tamamlamıştır.  İstanbul Üniversitesi Turizm Bölümü mezunudur. Bunun üstüne bir de Kamu Yönetimi bölümünü bitirmiş ve hala daha doktora yapmaktadır. Eğitim hayatı halen devam etmektedir.

Üniversiteden sonra ailesinin tekstil şirketinde finans işiyle uğraşmıştır.

Dilek İmamoğlu, eşi, Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'ndaki süreçte sosyal sorumluluk projelerinde yanında  her zaman destek olmuştur.

Ekrem İmamoğlu ile 1995 yılında hayatını birleştirmiştir.

Dilek İmamoğlu ve Ekrem İmamoğlu'nun Semih, Mehmet Selim ve Beren adında 3 çocuğu vardır.

Peki Dilek İmamoğlu kaç yaşında?

Dilek İmamoğlu 1974 doğumludur. 2019 yılı itibariyle 45 yaşındadır. Eşi Ekrem İmamoğlu'ndan 4 yaş küçüktür.

Dilek İmamoğlu aslen nereli?

Dilek İmamoğlu aslen, eşi Ekrem İmamoğlu gibi Trabzonludur.

Dilek İmamoğlu 15 Temmuz paylaşımları tepki çekti

Dilek İmamoğlu'nun darbe gecesi yaptığı paylaşımlar medyanın dikkatini çekti. İmamoğlu sosyal medyada çok eleştirildi.

Dilek İmamoğlu çocukları hakkında

Selim'in İstanbul Teknik Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği bölümünde okuyor. Ayrıca basketbolla ilgileniyor. Yeşilköy Anadolu Lisesi'nden de dereceyle mezun olmuş.

Dilek İmamoğlu'nun ortanca oğlu Semih İmamoğlu bu sene LGS sınavına girmiştir.

Evin en küçük ve tek kız çocuğu ise Beren İmamoğlu bu sene 3. sınıfa geçmiştir.

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

Ekrem İmamoğlu, 1970`te Trabzon’da doğdu.

Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı.

1992`de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı.

2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor.

23 HAZİRAN SEÇİMİNİ EKREM İMAMOĞLU KAZANDI

23 Haziran 2019 İstanbul seçim sonuçları açıklandıı. Yüksek Seçim Kurulu'nun  saat 19:15'te (YSK) seçim yasakları kaldırmasıyla seçim sonuçlarını haber merkezlerine düştü.

Iİstanbul'da sandıkların yüzde 100 açılırken, CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 54,03, AK Parti adayı Binali Yıldırım yüzde 45,09 oy aldı.

Bu sonuçlara göre, CHP adayı Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanı oldu.

Cumhur ittifakı adayı Binali Yıldırım:          %45,09  (AK PARTİ & MHP)

Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu:        %54,03  (CHP & İYİ PARTİ)

Saadet Partisi Adayı ... :                           %0,55    

 

 

HABERE YORUM KAT