1. HABERLER

  2. Diş Ağrısı neden olur? Diş ağrısı nasıl geçer?
Diş Ağrısı neden olur? Diş ağrısı nasıl geçer?

Diş Ağrısı neden olur? Diş ağrısı nasıl geçer?

Daha önce hiç diş ağrısı yaşadınız mı? Eğer yaşadıysanız, bu ağrının nasıl büyük acı çektiğini, uyuyamadığınızı, başınızın döndüğünü ve o yaşamın sizin için bir eziyet olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Peki diş ağrısı neden olur, nasıl geçer? İşte detayl

A+A-

Diş ağrısı neden neden olur, nasıl geçer? detaylar haberimizde.

Diş Ağrısına Neden Olan Nedir?

Diş ağrısı, dişte boşlukların ortaya çıkması nedeniyle oluşur. Diş çürüğü zaman içerisinde bir enfeksiyon haline gelir ve kişide inanılmaz ağrıya neden olur. Ayrıca çok soğuk ve çok sıcak içecekler diş ağrısına neden olabilir. Diş ağrısı için bazı ilaçlar var.

Karanfil

Karanfil insanlar tarafından yıllar önce bazı acıları gidermek için kullanıldı. Ağzınıza birkaç küçük karanfil koyun ve biraz çiğneyin ve çürük olan bölgede bırakın. 10 dakika içinde, o alan biraz uyuşuk olacak ve neden olduğu diş ağrısı da dinlenebilir.

Tuz

Tuz, antiseptik özellikleri ile dişin enfeksiyonunu küçük bir parça halinde azaltır. Tuzlu su ile gargara yapın ve bu işlemi günde 2-3 kez tekrarlayın. Asla suyu yutmayın ve hemen tükürmeyin.

buz

Diş ağrısı olan bölgeye buz uygulanırsa, bir süre ağrısız olur çünkü bölge uyuşur ve sinirler donar. Ancak bu geçici bir ağrı kesici tedavidir. Bunun yerine, dişlerini ağzınıza atın ve içten uyuşturmaya çalışın.

Sarımsak

Sarımsak ayrıca karanfil gibi narkoz etkisi yaratır. 3 veya 4 kafa sarımsak ezin ve çürük dişinize ovalayın. Yarım saat burada bırakın ve sonra çıkarın. Diş ağrın dinlenecek.

DİŞ AĞRISININ YANINDA BUNLAR DA VARSA DİKKAT!

- Diş ağrısı sonucu apse meydana gelirse

- Diş fırçalama esnasında diş etki kanamaları oluyorsa,

- Diş ağrıyla beraber soğuğa karşı duyarlı olur ve sızlarsa, vakit kaybetmeden bir diş hekimine başvurmak gerekmektedir.

DİŞ AĞRISI VÜCUDUN FARKLI BÖLGELERİNİ DE ETKİLEYEBİLİR!

Önemsenmeyen ve geçici çözümlerle ertelenen diş çürükleri daha sonra ciddi enfeksiyonlara neden olabilir. İlerleyen ve uzun vadede devam eden çürükler ve kemikte ya da diş etindeki iltihaplar daha sonra yüz bölgesinde şişliklere (apse) neden olur. Daha sonra dişte meydana gelen sıcak soğuk hassasiyetiyle beraber zayıflamalar ve kırılmalara kadar giden ciddi sorunlar baş gösterebilir.  Midesi hassas olan kişilerde diş çürüğünden gelen ağır ve kötü koku nedeniyle mide bulantısı da görülebilir.

Diş ağrısının çene ağrısını tetiklediği de görülmüştür. Kemik kaybı, 20 yaş dişi ve diş gıcırdatma gibi nedenler çene ağrısını da beraberinde getirir. Özellikle 20 yaş dişi çıkmaya çalışırken kulak altı ve çene arasındaki bölgede, göz ve şakak bölgesinde şiddetli ağrı ve şişliğe neden olur.

Çene zayıflığı ile de ağrılar oluşabilir. Şöyle ki çene kemiğinde meydana gelen herhangi bir kemik kaybı dişi tutmakta zorlanır ve ağrıya neden olur. Aynı zamanda çene destekli takma diş kullananların en çok şikâyet ettiği konulardan biri de çene ağrısıdır. Bunun nedeni kullanılan protezin zamanla çene bölgesini aşındırması ve diş sinirlerine baskı yapmasıdır

HABERE YORUM KAT