1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Diş çürüğü oluşumunu engellemenin yolları!
Diş çürüğü oluşumunu engellemenin yolları!

Diş çürüğü oluşumunu engellemenin yolları!

Diş çürüğü hemen hemen her yaşta görülen herkesin problemi olan bir konudur. Diş Hekimi Zafer Kazak, diş çürüğünün oluşumunun nasıl engellenebileceğinden bahsetti. İşte haberimiz..

A+A-

Diş Hekimi Zafer Kazak, "Diş çürüğünün oluşması için birkaç faktörün bir araya gelmesi gerekir. Bunlardan birincisi bakteriler, ikincisi dişin kendi yüzeyi, üçüncüsü ise diş yüzeyi üzerinde besin artıklarının birikmesidir.Bakteriler diş çürüğünün oluşmasında ki en büyük etkendir ve bizim bu bakterileri tamamen uzaklaştırmamız mümkün olmasa da çürüklerin oluşmasını engelleyebilmemiz için bu ortamda besin artıklarının birikmesini önleyebiliriz. Bunu önlememizin en iyi yolu ise diş bakımına dikkat etmemizdir" dedi.

Sadece diş yüzeylerini fırçalamanın diş çürüklerini önlemeye yeterli olmadığını söyleyen Dt. Kazak, "Dişlerimizi fırçalayarak diş yüzeyini temizlememiz tek başına besin artıklarını uzaklştırmaya yetmeyeceği için dişlerin ara yüzeylerini temizlemek amacıyla diş ipi yada diş arası fırçası kullanmamız gerekmektedir.Ayrıca dişe uygulanan porselen kaplama veya dolgu gibi restorasyonlar sonucunda diş arasında boşluklar oluştuğu için bu durum dişlerin daha hızlı çürümesini sağlayabilir.Kişiden kişiye değişiklik gösteren dişler arasındaki girinti çıkıntılar dişlerin ya daha hızlı çürümesine ya da daha geç çürümesine sebep olabilir." açıklamalarında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT