1. HABERLER

  2. Diyanet kurbanlık fiyatları 2019 - Diyanet kurban kesimi ne kadar?
Diyanet kurbanlık fiyatları 2019 - Diyanet kurban kesimi ne kadar?

Diyanet kurbanlık fiyatları 2019 - Diyanet kurban kesimi ne kadar?

Kurban bayramına az bir süre kala vatandaşlar google da "diyanet kurbanlık fiyatları 2019 - Diyanet kurban kesimi ne kadar? sorularını araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Diyanet kurbanlık fiyatları 2019 fiyatlarını açıkladı. İşte Diyanet kurban fiyatları

A+A-

Türkiye Diyanet Vakfı'nda 2019 yılı Kurban kampanyası tanıtım toplantısı düzenlendi.

Diyanet kurbanlık fiyatları 2019, Diyanet kurban kesimi ne kadar?

Kurbanlık fiyatlarının ne olacağı merak ediliyordu. 2019 kurbanlık fiyatlarına ilişkin Diyanet'ten bir açıklama yapıldı. 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2019 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 890, yurt dışında 725 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Yurt içi: 890.00TL
Yurt Dışı: 725.00TL

 

Türkiye Diyanet Vakfı'nda 2019 yılı Kurban kampanyası tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda 2019 yılı yurt içi ve yurt dışı kurban vekalet bedelleri açıklandı. Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş," Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 890 TL, yurt dışı 725 TL olarak belirledik" dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nda düzenlenen 2019 yılı yurt içi ve yurt dışı kurban vekalet bedelleri açıklandı. Yurt içi 890 TL, yurt dışı ise 725 TL olarak belirlendi.Toplantıya Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Erbaş katıldı. Bu yıl ki tema ise "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" teması olarak belirlendi.

"Bu manada vakfımız; milletimizin kurban vekaletlerini, emanet bilinciyle ve büyük bir hassasiyetle yürütmekte"

Kurbanların tam bir titizle ve şeffaflıkla kesildiğini ifade eden Erbaş,"Diyanet İşleri Başkanlığımızın Türkiye Diyanet Vakfı ile beraber yaptığı en önemli hizmetlerden biri de, 1993 yılından beri gerçekleştirdiği vekaletle kurban kesim organizasyonudur. Bu manada vakfımız; milletimizin kurban vekaletlerini, emanet bilinciyle ve büyük bir hassasiyetle yürütmekte,tam bir titizlik ve şeffaflıkla, dinimizin esaslarına uygun olarak, güven ve emanet riayet şiarıyla yerine getirmektedir. Kurbanlar, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımızla, vakfımızın görevli ve gönülleri nezaretinde yerine getirilmektedir" şeklinde konuştu.

"Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş temasıyla daha büyük bir heyecan ve özveri ile gayret edeceğiz"

2018 yılı verilerini de açıklayan Erbaş," Daha çok mazlum ve muhtaç insanın yüzünü güldürmek ve bir nebze de olsa onların da bayramı yaşamalarına katkıda bulunmak için "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" temasıyla daha büyük bir heyecan ve özveri ile gayret edeceğiz . 2018 yılında Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 430.008 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 287 merkezde, yurt dışında 143 ülkenin 436 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde kesilmiş ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır. 2018 yılında Vakfımıza vekalet verilen kurban sayısında bir önceki yıla göre 182 bin 809 hisse fark ile yüzde 76 oranın da bir artış meydana gelmiştir" diye konuştu.

"Yurt içi 890 TL, yurt dışı 725 TL"

Kurban fiyatlarını açıklayan Erbaş, "Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 890 TL, yurt dışı 725 TL olarak belirledik. Vatandaşlarımız hem kurban vekaletlerini vermek hem de yurt içi ve yurt dışında her alanda yürüttüğümüz iyilik seferberliğine destek olmak için, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online olarak bağış yapabilirler. Bu yıl ilk kez Android ve Apple store mağazalarından indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan da bağışlarını gerçekleştirebilirler. Vatandaşlarımız 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezlerini arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilirler" ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı Neden Kutlanır?

Müslümanların en büyük bayramı olan kurban bayramı, Arap aylarında Zilhiccenin 10-13 günleri arası olmak üzere, 4 gün kutlanır. Müslümanların kullandığı Hicri takvim Ay esasına dayandığı için bir yıl 355 gündü. Günümüzde güneş yılı esas olarak bakıldığı için bir yıl 365 gün kabul edilir. Bunun için Kurban Bayramı her yıl 10 günlük değişiklik gösterir. Bu diğer dini bayramlarımız ve günlerimiz için de geçerlidir.

Kurban Bayramı, Allah için yapılan bir ibadet olan kurban kesimi ile birlikte kutlanmaktadır. Bu sorunun cevabını verirken, “Kurban bayramı Allah için kutlanır” diyebiliriz ama bu cevap çok genel bir anlam içerecektir.

Bizler bu yazımızda Kurban kesiminin ve kurban bayramının neden kutlandığını sizlere biraz detay açık şekilde aktaracağız. Sözlükte yaklaşmak, Allâh’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.

Kurban kelimesi dilimize Farsçadan geçmiştir ve anlam olarak “Allah’a yaklaşmak ve Allah rızasına ermek niyetiyle kesilen, kurban edilen, hayvan demektir.” Kur’an’da geçen İbrahim peygamber ve oğlu İsmail ile ilgili kıssadan yola çıkarak, kurban kavramı, çok daha genel bir adanmışlığı, Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah’a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade etmektedir.

Kurban Bayramı Neden Kutlanır ve Tarihçesi

Hz. İbrahim’in Eşi Sare’den bir çocuğu olmuyordu (bazı rivayetlere göre 125 yıl). Allah’a yalvarır, dua eder. Kendisinin ve eşinin yaşlı olduğu bir zamanda mucizevi bir şekilde oğlu olur. Çocuk biraz büyüdüğünde, Hz. İbrahim peygamber rüyasında onu kurban etmesi gerektiğini görür. Oğluna “Yavrum, ben rüyamda seni boğazladığımı gördüm. Düşün bakalım, ne dersin?” dedi. O da, “Babacığım, emrolunduğun şeyi yap. İnşallah beni sabredenlerden bulacaksın” der. Peygamberlerin rüyaları normal insanların rüyalarından farklı olduğundan bu bir emir olarak kabul edilmiş ve Hz. İbrahim peygamber oğlunu kurban etmeye götürmüştür. Ancak Allah’ın emriyle bıçak çocuğu kesmez. Bu esnada Cebrail kucağında bir koç ile gelir. Bu imtihan başarı ile geçildikten sonra tüm İbrahimi dinlerde Zilhicce ayının 10. günü aynı şekilde kurban kesilerek kutlanan bayram olmuştur. İslam peygamberi, Hac gibi terk edilen İbrahim geleneği, tekrar hayata geçirmiştir.

Kimler Kurban Kesmelidir?

Kurban vaciptir. Durumu yeten kadın ya da erkek fark etmeksizin herkes kurban kesebilir.

Parası olmayan borç para alarak kurban kesemez.

Kişinin durumu iyi olmalı ve kestiği kurbanı fakirlere dağıtmalıdır. Kurban bayramında her fakirin evine belki de yılda bir defa da olsa et girebilmektedir. Kestiğiniz kurbanın hayrını almak istiyorsanız gönül ferahlığıyla fakir insanlara dağıtmalısınız, dolapta saklayarak kurbanın sevabını azaltmayın.

Kurban; dinimizin bir buyruğudur. İlkel zamanlardan beri kurban geleneği söz konusuydu. O çağlarda isteklerini yerine getirmek için adak kurbanı adarlar ve bu uğurda hayvanları, hatta çocuklarını keserlerdi. Hz. İbrahim’de oğlu İshak’ı kurban olarak adamış, bu girişimde bulunurken o sırada bir koyun inmiş, böylelikle insan kanı dökmek sona ermiştir. Artık insan yerine koyun ve danalar kurban edilmeye başlanmıştır. Tavuk gibi küçük baş hayvanlar kurban kategorisinde yer almaz.

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Bu yıl; Kurban Bayramı'nda açıkta kalan gün sayısı iki. Bayram, 11 Ağustos Pazar günü başlayıp, 14 Ağustos Çarşamba günü (4’ncü gün) biteceğinden, o haftanın yalnız perşembe ve cuma günü açıkta kalacak. Dolayısıyla milyonlarca çalışan "Kurban bayramında 9 gün tatil olacak mı?" sorusuna yanıt arıyor.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT