1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Doğal gaz sevindirdi, benzin üzdü
Doğal gaz sevindirdi, benzin üzdü

Doğal gaz sevindirdi, benzin üzdü

Enerji sektörü hızlı bir haftayı arkasında bıraktı. Enerji sektörü bu hafta Ankara da görüşmelerde bulundu. Bu görüşmelerde çoğunlukla elektrik ve doğalgaz ücretlerinden bahsedildi. Ücretleri etkileyecek nedenler ve yeni dönemdeki anlaşmalar değerlendirildi.

A+A-

Ağustos ve Eylül aylarında Doğalgaza arka arkaya zamlar gelmişti. Konutlara hem Ağustosta hem Eylül de artış görülürken sanayilere satılan gazda ise Eylül ayı fiyatı sabitlendi. Eylül ayında Elektrik santrallerine ise verilen gazda %3 indirim uygulandı.

Halkın, tüccarın, sanayicilerin ve elektrik santrallerinin gaz ücretlerini gündemde tuttuğu bir dönemde Ankara'da yapılan toplantı daha da önemli duruma geldi.

VE TOPLANTIDAN ÇIKAN SONUÇ;

Eğer ki dolar kurunda büyük değişiklikler olmaz ise bu yılın sonuna kadar yeni bir zam gelmeyeceği yönünde olumlu haberler çıktı. Böylece doların fiyatlamadaki önemli yeri bir kere daha gözler önüne serildi. Brent dolar fiyatları 60 dolar civarında sabitlendi. Bu nedenlerden dolayı doğalgazın alım fiyatını ve maliyetini belirleyen petrol kaynaklı bir risk düşünülmüyor. Nedeni ise gaz ücreti petrol ücretine göre belirleniyor.

Ülkemizde doğalgaz kullanımı iyice azaldı. Bu durumdan dolayı BOTAŞ'ın ve özel sektör ithalatçılarının ''al ya da öde'' riski bulunuyor.

HABERE YORUM KAT