1. HABERLER

  2. Dolgudan sonra kaç saat yemek yenmez?
Dolgudan sonra kaç saat yemek yenmez?

Dolgudan sonra kaç saat yemek yenmez?

Dolgudan sonra kaç saat yemek yenmez, Dolgudan sonra kaç saat yemek yenir? soruları diş tedavisi olan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Diş dolgusu, diş hekimlerinin diş çürümelerini temizlemesini ve ardından alanı yeni bir malzeme ile doldurmasını içeren bir işlemdir.

A+A-

Dolgudan sonra kaç saat yemek yenmez? sorusunun yanıtını haberimizden bulabilirsiniz.

Diş çevresinde bir uyuşturucu madde enjekte edildikten sonra, dişhekimi dişin çürümüş bölgesini, genellikle bir diş matkabı ile temizler. Daha sonra alanı bileşik veya porselen ile doldururlar.

Doldurulduktan birkaç saat sonra, bir kişinin yüzü hala uyuşuk, kaşıntılı, kabarık veya kabarık hissedebilir. Yemek yerken, yutmakta, konuşmakta veya yüzlerini hareket ettirmekte zorluk çekebilirler.

Dişlere yapılan dolgular sonucunda doktorun belirttiği süre içerisinde yemek yeme ve içme işlemi yapılmalıdır. Daha öncesinde yapılan yemek tüketiminde uyuşukluk devam ettiği için ağızda birtakım zaralar verilebilir. Bu nedenle doktorun tavsiyesine uyarak yemek yememeye özen gösterilmeli.

Dolgudan sonra kaç saat yemek yenmez?

Diş Dolgusu Sonrası, bir kaç saat hiç bir şey yiyip içmemek gerekmektedir. Dişlere yapılan dolgular dolgu yapılacak olan kısmın uyuşturulması sonucu yapılmaktadır. Diş dolgusu için yapılan uyuşturma işlemi ağzın bütününü etkilemektedir. Dil, yanak, dudak uyuşukluğun etkisinde kalmaktadır. Diş dolgusu sonrası, yemek yeme girişiminde bulunmak ağız bölgesinde olabilecek ısırmaların önünü açar.

Ağız bölgesinin uyuşuk olmasından dolayı ağza alınan yiyeceği çiğneme esnasında uyuşukluktan doğan ağızda his azalması olduğu için dil, yanak veya yumuşak dokularda ısırma olmaktadır. Isırma nedeni ile ağızda yaralanma olur. Bu nedenle yemeden önce elle kontrol ederek uyuşukluğun geçtiği anlaşılabilir. Diş dolgusundan sonra, yemek yenmemesinin nedeni tamamen ağızda oluşan uyuşukluktur. Yeni yapılan dolgu yemek yemeye, içmeye engel değildir.

Dolgu Nedir?

Dolgu, çürük nedeniyle zarar görmüş bir dişe, normal fonksiyonunu ve görünümünü kazandırmanın bir yöntemidir. Diş hekiminiz size dolgu yaparken, önce çürümüş diş dokusunu uzaklaştırır. Etkilenen alanı temizler ve boşluğu dolgu malzemesi ile doldurur.

Bakterilerin girebilecekleri boşlukları dolgu ile kapatarak çürüğün ilerlemesini de engellenmeye çalışır. Dolgu için kullanılan malzemeler, altın, porselen, kompozit reçine (diş renginde dolgu) ve amalgamdır. (cıva gümüş, bakır, kalay ve bazen çinko alaşımı).

Dolgudan sonra dikkat edilmesi gerekenler

Yavaş yavaş çiğneyin ve hafifçe ısırın:

Isırma, dişlere çok fazla baskı uygular ve bu, doldurduktan sonra onları çok rahatsız eder. Yemeğinizi çiğnerken zaman ayırın ve tüm yolu ısırmamaya çalışın; bu, dişlerin kuvvetli temas etmesini önler. Mümkünse, ağzınızın karşı tarafını doldurduğunuz yerden çiğneyin.

Çiğnerken ağzınızı kapalı tutun:

Bazı insanlar için soğuk hava bile hassas dişlerde ağrıyı tetikleyebilir. Sonuç olarak, iyi davranmanın yanı sıra, çiğneme sırasında ağzınızı kapalı tutmak, soğuk havanın ağzınıza girme ve ağrıya neden olma olasılığını azaltacaktır.
Yapışkan yiyecekleri atla: Bazı dolgular, özellikle de gümüş (amalgam), dişçi ofisten çıktıktan sonra zaman alır. Yapışkan veya yapışkan yiyecekler yemek nadiren yeni bir dolguyu değiştirebilir, bu nedenle kısa vadede bunlardan kaçınmak en iyisidir.

Çok sıcak veya soğuk içeceklerden kaçının :

Ilımlı sıcaklıklarda hassas dişlerde ağrıyı tetikleme olasılığı daha düşüktür.
Şekerli tatlılar: Şekerli yiyecekler ve alkolsüz içecekler bazılarında hassasiyeti tetikler ve yeni bir dolgunun kenarlarında veya hatta altında bakteri üremesine neden olabilir.

Fındık, sert şeker veya buz çiğnemeyin:

Hala toparlanırken dişlerinizde aşırı baskı oluşmasına ek olarak, sert gıdaları ısırmak, henüz tam olarak ayarlanmamış taze bir dolguyu yerinden çıkarabilir. Bu özellikle gümüş (amalgam) dolguları için önemlidir, çünkü bileşik (diş rengindeki) dolgulardan daha uzun sürebilir.

HABERE YORUM KAT