1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Dorian' hızla yaklaşıyor: Acil durum ilan edildi
'Dorian' hızla yaklaşıyor: Acil durum ilan edildi

'Dorian' hızla yaklaşıyor: Acil durum ilan edildi

Dorian Kasırgası, Atlas Okyanusu üzerinde şiddetlenerek ilerlemeyi sürdürürüyor. Kasırga nedeniyle pek çok eyalette olağan üstü hal ilan edildi. Dorian Kasırgası'nın Trump "canavar" olarak tanımladı. Trump‘ın canavar olarak tanımladığı kasırganın şimdiye kadarki en büyük kasırga olabileceği uyarısını yaptı.

A+A-

"BELKİ DE EN BÜYÜK KASIRGA OLACAK"

Atlantik üzerinden ilerleyen ve ABD'ye ulaştığında şiddeti 4 ya da 5'inci kategoriye ulaştığında şiddeti artacak olan kasırga için önlemler alınıyor. ABD Başkanı, Dorian Kasırgası'nın 1992 yılında 5'inci kategoriye ulaşan Andrew Kasırgası ile aynı şiddette, belki de çok daha ağır etkileri olabileceğine dikkat çekti.  Andrew Kasırgası nedeniyle onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

ABD Başkanı Donald Trump  Beyaz Saray‘da yaptığı açıklamada güneydoğu kıyılarında yaşayan vatandaşlara seslenerek yetkililerin talimatlarına uymalarını istedi.

Trump, "Dorian kasırgasıyla ilgili hazırlık ve çalışmaları yakından takip edebilmek için burada kalmamın daha iyi olacağına karar verdim.Benim yerime (Polonya'ya) Başkan Yardımcısı Mike Pence gidecek."  ifadelerini kullandı.

Pazar günkü Polonya ziyaretini de iptal eden Trump, video mesajında kasırgayı bir "canavar" olarak tanımladı. 

Kasırganın pazar günü Bahamalar'ın kuzeybatısına ulaşması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT