1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Down sendromlu milli sporcumuzun hedefi Avrupa şampiyonluğu
Down sendromlu milli sporcumuzun hedefi Avrupa şampiyonluğu

Down sendromlu milli sporcumuzun hedefi Avrupa şampiyonluğu

Eskişehir'de sosyal etkinlik için yüzme sporuna adım atan down sendromlu Serhat Emir Güngör, yarışmalarda kazandığı başarılar sonucunda milli takıma dahil edildi. Güngör yaptığı açıklamada, Milli takım formasıyla Avrupa Yüzme Şampiyonasında madalya kazanmak istediğini belirtti.

A+A-

Ailesi ve arkadaşlarının çabasıyla 12 sene önce sosyal aktiviteye başlamak amacı ile yüzme sporuna adım atan Serhat Emir Güngör, Eskişehir'deki Harb-İş Spor Kulübü Yüzme Antrenörü Selçuk Kırabay ile yolları kesişti. Ve ardından Harb-iş Spor Kulübü için yüzmeye başlayan Güngör, iki senedir farklı stillerde dahil olduğu turnuvalarda yirmi adet altın madalya kazanma başarısı gösterdi.

Serhat Emir Güngör, geçen sene katıldığı 2. Bölge Şampiyonası'nda Türk milli takımına davet edilerek büyük bir sevinç el etti.

15-22 Eylül arasında İtalya'da yapılacak olan Down Sendromlular Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda ilk defa kulaç atacağı Türk bayraklı forma altında madalya kazanıp ay yıldızlı bayrağını göndere çektirebilmek için çalışmalara başlayan başarılı sporcu, haftada altı günde dörder saat idman yapıyor.

HABERE YORUM KAT