1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Dünyanın en başarılı 20 gencinden ikisi Türk
Dünyanın en başarılı 20 gencinden ikisi Türk

Dünyanın en başarılı 20 gencinden ikisi Türk

Erken teşhis teknolojisi üzerinde Stanford Üniversitesi’nde yoğun bir çalışma yapan Gözde Durmuş ve aynı üniversite de zeytin çekirdeğinden doğal biyoplastik üretmeyi başaran Duygu Yılmaz, Dünyanın En Başarılı 20 genci listesine girerek gururumuz oldu.

A+A-

Bu zamana kadar birçok ülkede çok sayıda ödüle layık görülen ve dünyanın birçok yerinde seçkin bilim insanları olarak tanınan Doç. Dr. Gözde Durmuş ve kimya mühendisi Duygu Yılmaz, Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği’nin  düzenlediği ”Dünyanın En Başarılı Genci’’ ödüllerini Estonya’nın başkenti Tallin’de 7 Kasım düzenlenecek törenle alacak.

ABD’deki Stanford Üniversitesi’nde radyoloji bölümünde görev alan Doç. Dr. Gözde Durmuş üniversitede kendi laboratuarını  kurdu. Amacının dünya genelinde yaşanılan ciddi ve büyük sağlık sorunlarıyla alakalı tüm dünyanın kullanabileceği basit ve ucuz yeni teknolojiler geliştirmek olduğunu söyledi. Durmuş, bilim yolunda en büyük destekçisinin ailesi olduğunu söyledi.

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİNDEN ŞİRKETE

İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Müh. Bölümünde okuyan Duygu YILMAZ; babasının midesine iyi geleceğini düşünerek yediği zeytin çekirdeği üzerine yaptığı çalışmalarla büyük başarılara ulaştı.

Kahvaltıda tanık olduğu bu durum onu zeytin çekirdeği üzerinde araştırma yapmasına sebep oldu.

Başlarda zeytin çekirdeğinden biyoplastik üreteceklerine kimsenin inanmaması onları tüm bu çalışmaları yapmaktan alıkoymamış. Sonucunda bu işe inanan arkadaşlarıyla beraber öğrenci evinde kurdukları ortak bir laboratuarda çalışmalara başlayan Yılmaz, kendi markalarını üretip şirketleşerek çok büyük işlere imza attılar.

HABERE YORUM KAT