1. HABERLER

  2. HAYAT VE YAŞAM

  3. Ehliyet kursu ne kadar? İşte 2019 Ehliyet kurs fiyatları
Ehliyet kursu ne kadar? İşte 2019 Ehliyet kurs fiyatları

Ehliyet kursu ne kadar? İşte 2019 Ehliyet kurs fiyatları

18 yaşını dolduran binlerce kişi ehliyet almak için ehliyet fiyatlarını araştırıyor.. Ehliyet almak isteyenler googlede en çok aradağı konular arasında Ehliyet kursu ne kadar? diye araştırıyor. Haberimizden 2019 Ehliyet kurs fiyatları hakkında bilgi bulabilirsiniz.

A+A-

Ehliyet kurslarına  fiyatlarına son 4 yılda yapılan zamlar başvuruları etkilediği belirtiliyor. Ancak ehliyet olmadan araba kullanmak büyük bir suç olarka değerlendiriliyor. Ucuz yoldan Ehliyet almak isteyenler ise Ehliyet kursu ne kadar? İstanbul ehliyet kurs ücreti nedir? diye araştırıyor. İşte 2019 Ehliyet kurs fiyatları

Otomobil ehliyeti almak için ödenen gerekli ücret 4 yılda yüzde 190 zamlanarak, 950 TL'den 2 bin 750 TL'ye yükseldi. 5 yıldaki artış oranının, yüzde 70'lik üretici enflasyonu (ÜFE) oranının çok üzerinde olması dikkat çekti.

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren sürücü belgesi yönetmeliğindeki değişiklikle beraber sürücü kurslarının fiyatları, valilikler tarafından belirlenmeye başlandı.

Ehliyet kursu ne kadar? İşte 2019 Ehliyet kurs fiyatları

Belirlenen taban rakamın altına inen sürücü kursları, para cezası ve iki dönem kurs açmama cezasıyla karşı karşıya kalıyor.

İstanbul için belirlenen taban fiyatı bu 2019 yılı için 1.750 TL.

Ehliyet almak isteyen yurttaşlar sürücü kursu fiyatının dışında;

80 TL e-sınav ücreti,
110 TL direksiyon sınav ücreti,
166 TL değerli kâğıt bedeli,
30 TL vakıf hizmet bedeli,
613.30 TL sürücü belgesi harç bedeli ödüyor.

Ehliyet kurslarına talepler azaldı

Ehliyet almak için başvuru yapan kişi sayısı, yüksek harç ve kurs ücretleri nedeniyle azaldı.

İstanbul Sürücü Kursları Konfederasyon Başkanı Nusret Türker, 2017 yılında Türkiye genelinde 1 milyon 550 bin kişinin başvuru yaptığını, 2018 yılında bu rakamın 50 bin azalarak 1 milyon 500 bine gerilediğini söyledi.

Ehliyet nedir?

Sürücü belgesi veya ehliyet yetkili kurumlar tarafından verilen; karayolunda seyreden motorlu veya motorsuz araçların bireyler tarafından idare edilebilmesine olanak tanıyan, kimlik işlevi görebilen resmi belgedir.

Ehliyet nasıl alınır?

2016 Yılı öncesinde taban fiyat uygulaması yoktu. 2016 yılı itibariyle başlayan uygulamayla birlikte bütün sürücü kursları il genelinde aynı fiyatı uygulamak zorunda. 2019 yılında da taban fiyat uygulaması devam etmektedir. Bu nedenle eskiden kriter sürücü kursunun fiyatı iken artık kalitesi ön plana çıkıyor.

Mahallenizde, ilçenizde veya ilinizde hangi kursa giderseniz gidin sürücü kursları size aynı fiyatı verecektir. Bu nedenle sürücü kursunu seçerken kalitesini araştırmanızı öneririz. En kurumsal sürücü kursunu seçmeniz faydanıza olacaktır.

B sınıfı ehliyet için gerekli belgeler nelerdir?

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Eski sürücü belgeniz varsa fotokopisi

Öğrenim durumunuzu belirten bir belge veya diplomanız

6 Adet fotoğraf

Sürücü olur sağlık raporu

Kan grubu kartı

Adli sicil kaydı beyanı- Sürücü kursunda doldurulacak.

Adres beyanı-Sürücü kursunda doldurulacak.

Sözleşme-Sürücü kursunda doldurulacak.

B sınıfı ehliyet nasıl alınır?

Belgelerinizi hazırlamadan evvel öncelikle sürücü kursuyla görüşmelisiniz. Ödemelerinizi yaptıktan sonra sürücü kursunun vereceği teorik eğitimlere katılacaksınız. Eğitimler sonunda merkezi olarak Ehliyet sınavları yapılmaktadır.

- 50 soru sorulur. Her soru 2 puandır. En yüksek puan yüzdür.

- 35 Doğru cevap vermek gerekir. Yanlışlar doğruyu götürmez.

- Bu sınava katılıp 70 puan almalısınız.

- Sınav 1 saat sürer.

- 14 Saat direksiyon dersi alınır.

HABERE YORUM KAT