1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Petrol arama çalışmaları kararlılıkla devam edecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Petrol arama çalışmaları kararlılıkla devam edecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Petrol arama çalışmaları kararlılıkla devam edecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Dünya Enerji Stratejisi Kongresi ve Fuarı'nın açılışına katıldı. Program açılışı nda konuşan Dönmez, Türkiye'nin son dönemlerde birçok alanda etkin olarak yaptığı çalışmalar hakkında bir takım bilgiler verdi.

A+A-

Bakan Dönmez, Petrol arama çalışmaları kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Türkiye'nin ilk kez derin deniz sondaj gemilerini yaparak ilk sondaj kuyularını kazma çalışmalarının sürdüğünü belirten Dönmez, çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Dönmez, başlamış olan çalışmaların, Türkiye'nin enerji alanındaki stratejik aklının bir meyvesi olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Neler olacağını kısa vadede tahmin ederek bünyemize katmış olduğumuz Barbaros Hayreddin Paşa, Oruç Reis benzeri sismik araştırma gemilerimiz, Fatih ve Yavuz sondaj gemilerimiz Türkiye’nin Milli Enerji ve Maden Politikasının en iyi ve somut örnekleridir. Türkiye'nin kararlı duruşu bu durumun en belirgin göstergesidir. Bu milli ve güçlü devletimizi yok saymak isteyenler de elbet var. Ve maalesef, Yavuz ve Fatih sondaj gemilerimiz Doğu Akdeniz'de faaliyetlerine devam ettikçe ve sonuca yaklaştıkça 'başarısızlık' oluşması için elini ovuşturanlar olduğunu gayet net görüyoruz. Tüm Türkiye bu önemli konuda birlik olmuşken sürekli bu konu hakkında  karalama yapmak ve yapılanları hiçe saymak, bir kötü niyetin olduğunu açıkça göstermektedir.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT