Evde Ekmek nasıl yapılır? İşte En kolay en lezzetli Evde Ekmek Tarifi
11 -12 Nisan 2020 tarihinde Koronavirüs tedbirleri kapsamında 48 saat süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Fırınlar açık olacak ama evde ekmek yapmak isteyen vatandaşlar evde ekmek nasıl yapılır? En kolay en lezzetli evde ekmek tarifi nedir sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar.
Evde ekmek nasıl yapılır? evde ekmek nasıl yapabilirim? Sorularının yanıtını arıyorsanız doğru yerdesiniz.. Sondakika ekibinden Sevda Türksever,evde en kolay ve en lezzetli evde ekmek tarifini sizler için yayınlıyor.
Ekmek, çeşitli tahıl unundan yapılmış hamurun ateşte, sac üzerinde, tandırda, fırında veya tepside pişirilmesiyle hazırlanan yiyecektir. Temel besin gıdaları arasında yer almaktadır.
Evde Ekmek tarifi (1)
Evde ekmek tarifi için malzemeler listesi
2. 5 su bardağı su
1. 5 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Evde ekmek nasıl yapılır?
Evde en kolay ekmek yapımı. Dışı çıtır içi yumuşacık harika bir lezzet.
İlk olarak ılık suyu yoğuracağımız kabın içine koyalım.
Üstüne mayayı ve şekeri ilave edelim. bi karıştırıp biraz bekleyelim.
Tuzunu, sıvıyağını ve ununu ilave edelim.
Yumuşak bir hamur elde etmemiz lazım.
Hamurumuzu 1 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde beze alıyoruz.
Ve tepsiye dizip üzerine bıçak yardımı ile çizikler atıyoruz.
Kestiğimiz yere un serpistiriyoruz.
Ve bi yarım saat kadar tepsinin içinde dinlenmeye bırakıyoruz.
Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz. Fırının alt tabanına fırın ısısına dayanıklı bir kabin içine su doldurup fırına koyuyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 30 dakikada üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. soğuduktan sonra dilimleyiniz. Afiyetle.
Evde Ekmek tarifi (2)
Evde Klasik Somun Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
6 su bardağıun
2,5 su bardağıılık su
1/2 su bardağıılık süt
1 paketinstant maya
3 tatlı kaşığıtoz şeker
2 tatlı kaşığıtuz
Evde Klasik Somun Ekmek Tarifinin Püf Noktası
Suyun ve sütün ılık olması mayanın daha kolay aktifleşmesini ve hamurun daha iyi kabarmasını sağlar. Pişirme aşamasında fırının içine koyacağınız su dolu kap sayesinde ekmeğinizin kabuğu daha çıtır çıtır olacaktır. Bu su dolu kap nem dengesini sağlar ve ekmeğinizin iç dokusuna da nefis etkilerde bulunur.
Evde Klasik Somun Ekmek Tarifinin Pişirme Önerisi
Eğer varsa ekmeğinizi pizza taşının üzerinde pişirerek taş fırında pişmiş etkisi yaratabilirsiniz. Pişirme süresi fırınınızın performansına göre değişebilir.
Evde Klasik Somun Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, instant maya ve toz şekeri alın. Güzelce karıştırın ve birkaç dakika bekletin.
Ardından üzerine tuzu ekleyin. Unu eleyerek azar azar ilave edin. Bu aşamada unu kontrollü bir şekilde ilave etmeye özen gösterin.
Ardından güzelce yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ardından üzerini streç film yardımıyla hava almayacak şekilde kapatın ve oda sıcaklığında 1 - 1,5 saat kadar dinlendirin.
Dinlenen ve iki katına çıkan hamuru 5 eşit parçaya bölün.
Tezgahı hafifçe unlayarak bezelere somun ekmek şeklini verin.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine ekmekleri aktarın. Orta kısmına bıçak yardımıyla çizik atın.
Üzerini çok hafif unlayın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının içerisine içi su dolu ısıya dayanıklı bir kap koyun.
Ardından ekmeğinizi fırınlayın. Yaklaşık 30 -35 dakika kadar üzeri kızarıp kabuğu çıtırlaşana kadar pişirin.
Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
HABERE YORUM KAT