1. HABERLER

  2. SPOR

  3. FIBA Dünya Kupası’na doğru
FIBA Dünya Kupası’na doğru

FIBA Dünya Kupası’na doğru

18. FIBA Dünya şampiyonası Çin’in ev sahipliğinde 31 Ağustos -15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kupada dörderli sekiz grupta 32 takım mücadele edecek. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar biri skora yükselmeyi hak kazanacak.

A+A-

E grubunda yer alan Türkiye, Japonya, ABD ve Çekya karşılaşacak. 12 Dev Adam 1 Eylül’de ilk maçında Japoya’yla karşılaştıktan sonra, 3 Eylül’de ABD, 5 Eylül’de de Çekya ile mücadele edecek.

E grubunda ilk iki sırayı alan takımlar F grubundan gelen takımlarla üst turdaki K grubunu oluşturacak. Türkiye’nin çapraz grubu olan F grubunda Yunanistan, Brezilya, Yeni Zelanda ve Karadağ yer alıyor.

Turnuvanın 2. turunda yine ilk 2 sırada olacak takımlar, çeyrek finalde mücadele hakkı kazanacak. Çeyrek finalde rakiplerini eleyecek 4 ülke ise adını yarı finale yazdıracak.

Finale yükselecek iki ekip ise 15 Eylül Pazar günü başkent Pekin'de dünyanın en büyüğü olmak için sahaya çıkacak. 2019 FIBA Dünya Kupası'nda  şampiyon olan takım basketbolun mucidi James Naismith'in ismini taşıyan kupayı şampiyon kaldırmaya hak kazanacak.  

 

HABERE YORUM KAT