1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Financial Times: AB, yüz tanıma teknolojisinin kullanımını kısıtlamayı planlıyor
Financial Times: AB, yüz tanıma teknolojisinin kullanımını kısıtlamayı planlıyor

Financial Times: AB, yüz tanıma teknolojisinin kullanımını kısıtlamayı planlıyor

İngiletere'de yayın yapan Financial Times gazetesi Avrupa Birliği'nin kamuya açık yerlerde yüz tanıma teknolojisinin kullanımını kısıtlamayı planladığını duyurdu.

A+A-

İngiliz Financial Times gazetesi yapmış olduğu haberde, Avrupa Birliği'nin (AB) kamuya açık bölgelerde yüz tanıma teknolojisinin kullanımını kısıtlandıracağını yazdı. Gazeteye göre AB'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu bu konuyla ilgili yeni bir düzenleme getirecek.

Financial Times'a açıklama yapan üst düzey AB yetkilileri, bu düzenlemenin, Avrupa'nın yapay zekayı nasıl yönlendireceğine yönelik geniş kapsamlı bir çalışmanın parçası olarak gündeme geldiğini söylemiş. AB yetkilileri amaçlarının, "yüz tanıma teknolojisinin kamu kuruluşları ve şirketlerce gelişigüzel kullanımını engellemek" olacağını dile getirmiş.Plana göre Avrupa vatandaşları, "yüz tanıma teknolojisinin ne zaman kullanıldığını bilecek.”

YENİ DÜZENLEME 100 GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK

Avrupa Komisyonu Yeni Başkanı  Ursula von der Leyen, başkanlık görevini 1 Kasım'da Jean-Claude Juncker'den devralacak.

Financial Times'a göre Ursula von der Leyen, görevi devraldıktan sonra, yüz tanıma teknolojisiyle ilgili gerçekleşen düzenlemeleri ve yasa tasarısını 100 gün içerisinde kamuoyuna sunmayı planlıyor.

Söz konusu teknolojinin, insanlar tarafından izlenmesi amacıyla Londra'nın King's Cross bölgesi civarında kullanıldığı belirlendi. İngiltere Veri Koruma Birimi ise bunu durumla ilgili bir soruşturma başlatmıştı.

HABERE YORUM KAT