Güneş yanığı belirtileri nelerdir, Güneş yanığı ağrısı nasıl geçer?
Güneş yanığı belirtileri nelerdir, Güneş yanığı ağrısı nasıl geçer? bu konudaki en net bilgileri son dakika ekibi olarak hazırladık.. Hemen tıkla güneş yanığı ile ilgili birçok bilgiye ulaş.
Güneş yanığı belirtileri merak ediliyor. Güneş yanığı, güneşe maruz kalmayla oluşur. Güneş yanığı , güneş ışınlarının en kuvvetli olduğu yaz aylarında görülmektedir.Güneş yanıkları 2 ana başlıkta toplayabiliriz. Biri hafif güneş yanığı, diğeri ise şiddetli güneş yanığıdır.
Hafif güneş yanığı belirtileri ciltte kızarıklık ve ağrıyı içerir. Şiddetli Güneş yanığı belirtileri ise cilt kabarır ve su toplar. Oldukça rahatsız edici bir durum olan güneş yanığı, geceleri uyumanıza engel olacak derecelere varabilir.
Hafif Güneş yanığı belirtileri nelerdir?
Öncelikle Güneş yanığı belirtileri aniden ortaya çıkmayabilir, Güneş yanığı belirtileri kişiden kişiye göre değişebilir.
Hafif Güneş yanığı belirtilerini 4 başlıkta açıklayabiliriz.
- Deride kabarıklık,
- Kızarık ve ağrılı deri yüzeyi
- Normalden gergin bir deri.
- Soyulmaya başlayan deri.
Şiddetli Güneş yanığı belirtileri nelerdir?
Şiddetli güneş yanığı ise aşağıdakilere belirtilere neden olabilir:
- Su toplama,
- Baş ağrısı,
- Titreme,
- Kusma
- Susuzluk hissi
- Üşüme,
Güneş yanığını ne geçirir? diye merak ediyorsanuz bu habermize göz atabilirsiniz.
Şiddetli güneş yanığı belirtilerinz varsa güneş yanığı tedavisi için hekime başvurmalısınız. Bu şikayetler durumunuzun ciddi olduğunu ve uzman müdahale gerektirdiğini gösterir.
GÜNEŞ YANIĞINDAN NASIL KORUNULUR?
Yazın ilk defa güneşlenmeye çıkanlar güneşin altında 30 dakikadan fazla kalmamalıdır. Sabah saat 10.00'dan önce, akşamüstü saat dörtten sonra güneş ışınlarının en az zararlı oldukları zamanlardır.Bulutlar güneşin ultraviyole ışınlarının büyük kısmını kapatsalarda, bir kısmı sızmaya devam eder gölgede de yanma olmaktadır.Güneş yağları ve kremleri bizleri bir miktar korusada mutlak koruyucu olarak bilinmemelidir.
Güneş kremi dışırı çıkmadan 30 dakika önce iyi bir şekilde uygulayın, hava kapalı olsa bile , dudaklarınızı , ellerinizi, kulaklarınızı ve boynunuzun arkasını korumayı unutmayın . Her iki saatte bir uygulayın. Şapkalar, hafif uzun kollu tişörtler ve örtüler gibi koruyucu giysiler giymek de cildinizin korunmasına yardımcı olabilir.
HABERE YORUM KAT