1. HABERLER

  2. HAYAT VE YAŞAM

  3. Havalar +1 derece daha fazla ısınacak!
Havalar +1 derece daha fazla ısınacak!

Havalar +1 derece daha fazla ısınacak!

Bu kez başlık küresel krize de işaret ediyor. Şu an bu yazıyı yazarken dahi 14.000 aktif orman yangını hem Kongo Havzasını hem de Amazonlarda ki yağmur ormanlarını için için kemiriyor.

A+A-

Amazon ormanlarında bu ana dek 250 milyon hektar orman yok oldu. Amazon ormanındaki yangınlar sönmüyor, söndürülemiyor. Kongo Havzasında ise 150 milyon hektar orman küle dönmüş durumda. 

Yangınların ne denli büyük olduğunu anlatmak için bu rakam yeterli olacak herhalde. Bu ana dek yanan toplam alan tam 1212 İstanbul büyüklüğünde. Dahası var Küresel Kriz dememizin nedeni o yangınların küresel ısınmaya +1 derece etki edecek olması.  

Amazon ormanları ve Kongo havzası Dünya’nın iki akciğeri toplam büyüklükleri 8.8 metre kare yani Türkiye’nin tam 11 katı. Aldığımız her beş nefesten birinin kaynağı onlar ve alev alev yanıyorlar. 

Amerikan Uydu dairesi NASA’nın uydu fotoğrafları facianın büyüklüğünü gözler önüne serdi. Üstelik durum bunlarla sınırlı değil Sibirya, Yunanistan, Endonezya ve İspanya’da milyonlarca hektarlık orman arazisi kül oldu.

HABERE YORUM KAT