1. HABERLER

  2. YEREL

  3. HDP Diyarbakır İl binası önünde eylem yapan aile sayısı 17 oldu
HDP Diyarbakır İl binası önünde eylem yapan aile sayısı 17 oldu

HDP Diyarbakır İl binası önünde eylem yapan aile sayısı 17 oldu

Terör örgütü PKK’nın zorla dağa kaçırdıkları gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl binası önünde toplanan ailelerin sayısı 17’e çıktı. Çocuklarını geri isteyen aileler HDP il binası önünde oturma eylemi çocukları gelinceye kadar devam edeceklerini söylüyorlar.

A+A-

Diyarbakır’da bazı aileler çocuklarının terör örgütünün elinden kurtarılması için   HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın giriş kapısında oturma eylemi gerçekleştiriyor.

Çocuklarının dağa kaçırıldığını ifade eden, eylem gerçekleştiren anne Saliha Edizer; çocuğunu dağa HDP'nin yolladığını belirterek, "9 Haziran 2015'te çocuğumu aklını çelip gönderdiler. İstanbul'dan geldim, lise öğrencisiydi, evden çıkmayan bir çocuktu. Birden kayboldu. Arkadaşlarından biriyle konuştu, biri Kağıthane ilçesine gönderip, ben geliyorum demiş, o çocukta öğrenciydi. O çocuktan şüphelendim, Kağıthane'de HDP başkanlığımı var bilmiyorum, ben desteklemedim hiçbir zaman desteklemem de, çocuğumu istiyorum. “ dedi.

“ANNELERİN YÜREKLERİ YANIYOR”

Burada yer alan tüm ben dahil tüm annelerin yürekleri yandığını ifade eden Edizer, “Çocuğumu bulamıyorum diye sürekli ağlıyorum. Çocuğumun bana ihtiyacı var, yanımda olsun istiyorum, kendi iradesi olmadan çocuğu kaçırıp gönderdiler. 14 yaşını bitirmişti kaçırılırken, şuanda 19 yaşında. Hiç haber alamadım, sadece bir akrabamız, Kürt kanalı izlerken videosunu görüyor.  Bizde oradan gördük, yoksa bilmiyordum." dedi.

"ÖLMEYE RAZIYIZ"

Dağa kaçırılan Özkan Aydın'ın babası Süleyman Aydın ise Diyarbakır'da barış sürecinde çocuğunun kaçırıldığını söyleyerek "Çocuğum 4 yıldır kayıp, bir eve geldim evdekiler Özkan yok dediler. Sorduk soruşturduk çocukları dağa götürdüklerini öğrendik. Ben gidip polise söyledim, onlarda ise Diyarrbakır Lice'ye götürdüklerini söylediler. Bunu üzerine atlayıp Lice'ye gittim terör örgütlerinin yanına, çocuğumun kaybolduğunu söyledim, adını soyadını aldılar. Soruşturdular oğlumun orada olduğunu söylediler, dedim oğlum 15 yaşında verin ne işi var burada, daha sonra oğlumu gönderdiklerini ve burada olmadığını söylediler. Daha sonra zorluk çıkardılar hiçbir şey yapamadan eve dönüm. Tekrardan polisi bilgilendirdim, 4 yıldır oğlum kayıp. 15 yaşındaki çocuğun ne işi var dağda, hiçbir şekilde haber alamadım. Annesi hasta, oğlumun durumundan dolayı babam dayanamayarak rahmet etti, perişanız. Oğlumun gelmesini istiyoruz. Oğlumu buraya gelmeden kesinlikle eve gitmeyeceğiz. Gerekirse ölmeye de razıyız, oğlumu versinler." diye konuştu.

Sayıları 17'e yükselen ailelerin HDP Diyarbakır il binası önündeki oturma eylemi sürüyor.

HABERE YORUM KAT