1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Hidroelektrik santralindeki patlama! D-100 karayolu sular altında kaldı!
Hidroelektrik santralindeki patlama! D-100 karayolu sular altında kaldı!

Hidroelektrik santralindeki patlama! D-100 karayolu sular altında kaldı!

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde D-100 karayolu yakınındaki Hidroelektrik Santrali'nin (HES) kanalı patladı.

A+A-

Patlamanın sonucunda sular altında kalan D-100 karayolu 5 kişiyi yaraları. Patlamanın etkisi ile su altında kalan karayolunda bulunan 1 otomobil ve 4 kamyon suyun etkisi ile sürüklendi.

Bu üzücü olayın inceleneceğini ve gün yüzüne çıkması için çaba sarf edeceğini söyleyen Sivas Valisi Salih Ayhan, "Yoldan emin olana kadar, trafik akış düzenli bir şekilde sağlanana kadar da yolu trafiğe açmayacağız" dedi.

Gece saatlerinde Koyulhisar ilçesine bağlı Akseki köyü yakınlarında meydana gelen olayda D-100 karayolu yakınındaki Hidroelektrik Santralinin kanalı henüz bilinemeyen bir nedenden kaynaklı patladı. Patlama sonrası HES yakınındaki D-100 karayolu su altında kalırken o anda yoldan geçen 1 kamyon ve 1 otomobil suya kapıldı.

Suya kapılan kamyonet şoförü Müslüm Çelik (66) ile otomobildeki aynı aileden sürücü Ensar (35), Nusret (31), Aydanur (15), Nafiye (59) ve Ezgi Kula (9) gelen sağlık ekipleri ile Suşehri Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Gerekli müdahaleleri yapılan yaralıların herhangi bir sağlık sorunu olmadığı bildirildi.

Sular altında kalan D-100 otoyolu çamur ve kaya parçaları sebebi ile tamamen trafiğe kapatıldı. Yol açma çalışmaları devam ediyor.

  

HABERE YORUM KAT