1. HABERLER

  2. İç Anadolu Bölgesi İlleri hangileridir?
İç Anadolu Bölgesi İlleri hangileridir?

İç Anadolu Bölgesi İlleri hangileridir?

İç Anadolu Bölgesi İlleri hangileridir? sorusunun yanıtı burada. Haberimizden İç Anadolu Bölgesi İlleri hakkında da detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

A+A-

İç Anadolu Bölgesi iller ve ilçeleri hakkında bilgilerin yanı sıra bazı önemli özel bilgilerde yer almaktadır.

İç Anadolu Bölgesi, Anadolu'nun orta kısmında yer alan Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Türkiye'de gelişmiş bölgeler arasında yer alır. Bu konumu sebe­biyle bu bölgeye "Orta Anadolu" da denir. İç Anadolu Bölgesi'nin yüz ölçümü 151.000 km² olup bu alan Türkiye topraklarının %21'ini kaplar. Yüzölçümü bakımından Doğu Anadolu'dan sonra ikinci büyük bölgedir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında diğer bölgelerin hepsiyle komşudur. Aynı zamanda Türkiye'de "tahıl ambarı" olarak da anımsanır.

İç Anadolu Bölgesi İlleri hangileridir?

İç Anadolu Bölgesinde toplam 13 il ve 172 adet ilçe bulunmaktadır. Yüzölçümü bakımından en büyük şehir Konya, en küçük şehir ise Kırıkkale ilidir. En fazla ilçeye sahip şehir Konya iken, en az ilçeye sahip şehir Niğde ilidir.

  1.     Ankara
  2.     Konya
  3.     Kayseri
  4.     Eskişehir
  5.     Sivas
  6.     Kırıkkale
  7.     Aksaray
  8.     Karaman
  9.     Kırşehir
  10.     Niğde
  11.     Nevşehir
  12.     Yozgat
  13.     Çankırı

Bu illerden Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Yozgat'ın bazı ilçeleri Karadeniz Bölgesi'ne, Sivas'ın bazı ilçeleri Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne, Konya, Karaman ve Niğde'nin güney ilçeleri Akdeniz Bölgesi'ne, Kayseri'nin bazı ilçeleri Akdeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri'ne girer. Ayrıca Afyonkarahisar, Bilecik, Çorum ve Tokat illerinin bazı ilçeleri bu bölgeye girer. Karasal iklim görülür.

İç Anadolu Bölgesi İl ve İlçeleri

Aksaray : Ağaçören, Aksaray, Eskil, Gülağaç(Ağaçlı), Güzelyurt, Ortaköy, Sarıyahşi

Ankara : Akyurt, Altındağ, Ayaş, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çankaya, Çubuk, Elmadağ, Etimesgut, Evren, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kalecik, Kazan, Keçiören, Kızılcahamam, Mamak, Nallıhan, Polatlı, Pursaklar, Şereflikoçhisar, Sincan, Yenimahalle

Çankırı : Atkaracalar, Bayramören, Çankırı, Çerkeş, Eldivan, Ilgaz, Kızılırmak, Korgun, Kurşunlu, Orta, Şabanözü, Yapraklı

Eskişehir : Alpu, Beylikova, Çifteler, Günyüzü, Han, İnönü, Mahmudiye, Mihalgazi, Mihalıçcık, Odunpazarı, Sarıcakaya, Seyitgazi, Sivrihisar, Tepebaşı

Karaman : Ayrancı, Başyayla, Ermenek, Karaman, Kazımkarabekir, Sarıveliler

Kayseri : Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan(Çukur), Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı, Yeşilhisar

Kırıkkale : Bahşili, Balışeyh, Çelebi, Delice, Karakeçili, Keskin, Kırıkkale, Sulakyurt, Yahşihan

Kırşehir : Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı, Kaman, Kırşehir, Mucur

Konya : Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çeltik, Cihanbeyli, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak

Nevşehir : Acıgöl, Avanos, Derinkuyu, Gülşehir, Hacıbektaş, Kozaklı, Nevşehir, Ürgüp

Niğde : Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik(Özyurt), Niğde, Ulukışla

Sivas : Akıncılar, Altınyayla, Divriği, Doğanşar, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Şarkışla, Sivas, Suşehri, Ulaş, Yıldızeli, Zara

Yozgat : Akdağmadeni, Aydıncık, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Çekerek, Kadışehri, Saraykent, Sarıkaya, Şefaatli, Sorgun, Yenifakılı, Yerköy, Yozgat

İç Anadolu Bölgesi İlleri Haritası

İç Anadolu Bölgesi İlleri hakkında detaylı bilgiler

1- Ankara Hakkında

Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Konya ve Eskişehir illeri ile çevrili ve Türkiye'nin başkenti Ankara, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana hızla gelişme göstermiştir. Şehrin amblemi, Hitit uygarlığının da simgesi olan Hitit Güneş Kursu'dur. Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir rol oynayan Ankara, 13 Ekim 1923'te başkent, 1984 yılında ise büyükşehir unvanlarını almıştır.
Keçisi, tavşanı, çiğdemi, kedisi meşhur olan şehir, son dönemde Behzat Ç. dizisiyle de, dizilerdeki İstanbul hakimiyetini kırmış, İstanbul dışında çekimleri yapılan dizilere ilgiyi artırmıştır.

GEZİLEBİLECEK YERLER:

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün, dördüncü cumhurbaşkanı Cemal Gürsel ile İsmet İnönü'nün kabirlerinin yer aldığı, Anıttepe'de bulunan Anıtkabir, 1921'de açılan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Büyük ölçüde Bizans izleri taşıyan Ankara Kalesi, 1930'da açılan Ankara Etnografya Müzesi.

Coğrafi işaretli ürünleri: Ankara Simidi, Döneri ve Ankara Tava.

NE ALINIR?

Ankara armudu, Çubuk balı ve vişnesi, Beypazarı kurusu ve havuçlu lokumu, Beypazarı cevizli pekmez sucuğu, Kazan kavunu, Çubuk dolma kelek turşusu, Kalecik karası üzümü, Ayaş dutu ve domatesi, Güdül leblebisi, Höşmerim tatlısı, Ayaş testisi, Beypazarı baklavası, Nallıhan iğne oyası.

2- Konya Hakkında

M.Ö. 7. bin yıldan beri yerleşim yeri olan ve çeşitli kültürlere, medeniyetlere evsahipliği yapan Konya, yüzölçüm olarak ülkemizin en büyük ilidir. Dünyanın en eski yerleşimlerinden biri olan Çatalhöyük, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alır. Onlarca camiisi, gölleri, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle önemli bir şehrimizdir. Anadolu Selçukluları’na ve Karamanoğulları’na başkentlik yapmış şehrin şüphesiz en önemli simgelerinden biri Mevlana'dır. Her sene aralık ayında yapılan Şeb-i Arus Şenlikleri (Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri), Konya'ya pek çok ziyaretçi çekmeye devam etmektedir.

GEZİLEBİLECEK YERLER:

Ülkemizin ikinci en büyük gölü olan Tuz Gölü, Sekiz Anadolu Selçuklu Sultanının gömülü olduğu ve 1220 yılında yaptırılan Alâeddin Camii, 1926'dan beri faaliyette olan Mevlana Müzesi (Mevlana Türbesi).

Coğrafi İşaretli Ürünler: Konya Etli Düğün Pilavı, Konya Etli Ekmek.

NE ALINIR?

Mevlana şekeri, çini eserler, peynir şekeri, lokum.

3- Kayseri Hakkında

İç Anadolu'nun güney bölümü ile Toros Dağlarının birbirine yaklaştığı, Orta Kızılırmak bölümünde yer alan Kayseri, değişik uygarlıkların kalıntılarına ev sahipliği yapan önemli bir ilimizdir.

GEZİLEBİLECEK YERLER:

Kayseri Arkeoloji Müzesi, Atatürk Evi, Erciyes Dağı, Sultan Sazlığı Milli Parkı, Ali Dağı Yer Altı Şehri, Dünya’nın en yüksek 2. Şelalesi olan Kapuzbaşı Şelaleleri, rafting yapma imkânı sunan Zamantı Irmağı.

Coğrafi İşaretli Ürünler: Kayseri Mantısı, Kayseri Pastırması, Kayseri Sucuğu.

NE ALINIR?

Soğanlı bez bebeği, halı ve kilim.

4- Sivas Hakkında

Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan, tarihi İpek Yolu güzergahlarının kesiştiği yerde bulunan il, 4 Eylül 1919'da, Sivas Erkek Lisesi'nde toplanan kongre nedeniyle Milli Mücadele döneminde önemli bir yere sahip olmuştur.
Sivas, 1894 yılında Şarkışla ilçesinin Sivralan köyünde doğan ünlü halk ozanı Aşık Veysel’iyle, zeki ve sahibine bağlı dünyaca tanınan kangal çoban köpekleriyle, meşhur kaplıcalarıyla keşfedilecek birçok özelliğe sahiptir.

GEZİLEBİLECEK YERLER:

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Sivas Divriği Ulu Camii, Şifaiye Medresesi, Taşhan, Gök Medrese, Sivas Kalesi, Kangal Balıklı Kaplıca, Gürün Gökpınar Gölü ve Şuğul Vadisi, Behrampaşa Hanı, Kurşunlu Hamamı.

Coğrafi İşaretli Ürünler: Sivas El Halısı, Sivas Köftesi.

NE ALINIR?

El halısı, Pezuk turşusu, Sivas ağızlığı, gümüş takı, Sivas bıçağı, fırın katmeri.

5- Eskişehir Hakkında

Ortasından Porsuk Çayı geçen, "öğrenci şehri" diye anılan, Met helvası, Nuga helvası, Haşhaşlı çöreği, Kalabak suyu ve çiböreği ile meşhur Eskişehir, ayrıca ülkemizde işlenebilir lületaşı çıkarılan tek yerdir. Piknik alanları, kaplıca ve içmeleriyle dikkat çeken şehirde Bademlik, Orman Fidanlığı ve İnönü Planör Kampı, ziyaretçilerine doğayla başbaşa, güzel vakit geçirme imkanı sağlar. Ayrıca şehirde 1995 yılından bu yana Uluslararası Eskişehir Festivali düzenlenmektedir. Yapay sahili, havuzu, gölet ve yürüyüş parkurları ile ziyaretçilerine ve Eskişehirlilere çeşitli aktivite imkanları sağlayan KentPark, Eskişehir Otogarı’nın hemen arkasında yer alır.

GEZİLEBİLECEK YERLER:

skişehir’in en eski yerleşim bölgesi olan Odunpazarı semtinde, Paşa Mahallesi'nde bulunan ve 1525 yılında yaptırılan Kurşunlu Camii, Odunpazarı evleri, Seyyit Battal Gazi'ye ithafen 13. yy başında yaptırılan Seyyit Battal Gazi Külliyesi, Atlıhan Çarşısı, Nasrettin Hoca'nın evi, Bizans ve Roma döneminden kalıntılar bulunduran ve bir Frig eseri olan Doğanlı Kale, KentPark.

Coğrafi işaretli ürünler: Eskişehir Lüle Taşı, Met Helvası, Eskişehir Çiğböreği (Çibörek)

NE ALINIR?

Lületaşı, Sorkun çömleği, met ve nuga helvası, cam işçiliği.

6- Aksaray Hakkında

1989 yılında Niğde’den ayrılarak il statüsüne kavuşan Aksaray, tarihi ve doğal zenginlikleriyle harika bir turistik rota. Hıristiyanlığın ilk yıllarında önemli bir din merkezi oluşu, pek çok kilisenin eski zamanlardan bu yana günümüze ulaştığı bir yere dönüştürüyor Aksaray’ı.
Aşıklıhöyük, M.Ö. 8 binlere uzanan tarihi ve en eski ilk köy yerleşimlerinden biri olması nedeniyle dikkat çekici bir yer.

Ihlara Vadisi, Kapadokya’nın bir parçası ve dünyanın da ikinci büyük kanyonudur. İçinden Melendiz Çayı geçerek müthiş bir doğa güzelliği yaratır. Yaklaşık 100-120 metre derinliğe sahip kanyon ayrıca, Bizans döneminden kalan tarihi yapıları, freskli kiliseleri ile göz dolduruyor.

Vadinin hemen bittiği noktada, Selime Kasabası’nda Selime Katedrali ve bacaları da görülmeye değer başka bir yer. Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan bu bölge dışında Çeltek ve Akhisar köyleri arasında bulunan Çanlı Kilise ve Manastırlar Tepesi’ni de ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Kızıl Minare (diğer adıyla Eğri Minare) Selçuklu döneminden günümüze ulaşan ve ülkemizin Pisa Kulesi sayılabilecek bir yapı.
Aksaray, sahip olduğu çeşitli doğal güzellikleriyle doğa ve açık alan sporlarına da imkân tanıyor. Bisiklet, hiking, dağcılık ve yamaç paraşütü bunlardan birkaçı. Meşe ormanlarıyla kaplı Hasan Dağı, yayla turizmi için ideal bir bölge. Burada hem tarihi eserleri keşfe çıkabilir, hem çadırınızı kurup yeşilin ve huzurun tadını çıkarabilirsiniz.
Yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan ve kuş gözlem alanı olarak değerlendirilebilecek ülkemizin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü, fotoğraf ve doğa meraklıları için birebir. Önemli bir biyoçeşitliliğe sahip olan bu gölün, özellikle gün batımında unutulmaz bir manzarası var.

Kaplıcalarıyla termal turizm için de altın değerinde olan ilde, Ilısu Termal Suları ve Ziga Kaplıcaları yer alıyor.

15.06.1989 tarihinde, 3578 sayılı kanun ile kurulmuştur.

NE ALINIR?

Saray helvası, köpük helvası, Güzelyurt çömleği ve çinisi, Gülağaç sele sepeti, Taşpınar halısı.

7- Kırıkkale Hakkında

Kızılırmak ve Delice ırmaklarının suladığı topraklarda yer alan Kırıkkale, ülkemizin ortasında bulunan, kuruluşu oldukça yeni bir şehir.

Şehirde değerli tarihi yapılar yer alıyor. Örneğin Selçuklulardan kaldığı belirtilen Çeşnigir Köprüsü, 17. yy’a ait Hasan Dede Camii ve Türbesi, 15. yy’dan günümüze ulaşan Şeyh Şami Camii ve Türbesi, 15.-16. yy’da yapıldığı tahmin edilen Balışeyh ilçesindeki Ballı Camii ve Delice ilçesinde bulunan Tekke Köyü Sivri Mevkii Tümülüsü.
Kırıkkale’de bulunan tarihi, geleneksel evler ve konaklar oldukça hoş görüntüler oluşturur. Şehrin halk kültürü de oldukça zengin. İlgilenenler için Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği her yıl Eylül ayında düzenleniyor.
Şehirde dinlenme, piknik ve yürüyüş için güzel mesire alanları var: Karababa Mesire Yeri, Hacılar Belediyesi Parkı, Kılıçlar Mesire Alanları, TÜPRAŞ Kızılırmak Piknik Alanı.

Son olarak yöreye özgü dokuma kilimlerden ve heybelerden satın almadan geri dönmeyin.

15.06.1989 tarihinde, 3578 sayılı yasa ile kurulmuştur.

Coğrafi İşaretli Ürünler: Keskin Tava, Kılıçlar Soğanı.

NE ALINIR?

Kilim ve heybe.

8- Karaman Hakkında

İç Anadolu bölgesinde yer alan Karaman, 1989 yılında Konya’dan ayrılarak il statüsüne kavuştu.
Şehir merkezinde yer alan ve Mevlana'nın annesi Mümine Hatun'un türbesinin de bulunduğu Aktekke (Mader-i Mevlâna) Camii; volkanik bir dağ niteliğindeki Karadağ’ın üzerinde bulunan ve Bizans kalıntılarının görülebileceği Değle Ören yeri, yine Roma ve Bizans dönemlerinden izlerin bulunduğu Gökçeseki Ören yeri; Çeşmeli Kilise (Surp Asvadzadzin Ermeni Kilisesi), insan eliyle oyulmuş ve tarihi çok eskilere dayanan Manazan Mağaraları, sarkıt, dikit ve travertenlerin görülebileceği İncesu Mağarası; şehir merkezindeki Hatuniye Medresesi ile Karaman Müzesi; doğanın tadını çıkarmak isteyenleri mutlu edecek Gökçe Çamlığı ile Zeyve Pazarı; 11.-12. yy’da inşa edilen Karaman Kalesi, şehirde görebileceğiniz belli başlı yerler.
Geziniz sırasında Karaman’ın meşhur elmasından, Divle peynirinden ve Ermenek helvasından satın almayı ihmal etmeyin.

15.06.1989 tarihinde, 3578 sayılı kanun ile kurulmuştur.

Coğrafi İşaretli Ürünler: Divle Obruğu Tulum Peyniri.

NE ALINIR?

Ermenek helvası, Divle peyniri, Taşkale halısı.

9- Nevşehir Hakkında

Nevşehir, ülkemizin en önemli turistik merkezlerinden biri olan, peri bacaları, muhteşem güzelliği ve M.Ö. 3000’lere ulaşan tarihiyle UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Kapadokya’nın merkezinde bulunuyor. Bölgede yapılan etkinliklerden biri de, bisiklet severlerin dikkatini çekebilecek olan, Kapadokya Bisiklet Festivali.

Kapadokya ile beraber Göreme Milli Parkı da 1985 yılından bu yana Dünya Miras Listesi’nde yer alıyor. Tarihte Hıristiyanlığın önemli bir merkezi olan bu bölge, Kalkolitik dönemden beri yerleşim yeri olmuş. Karain Güvercinlikleri, Derinkuyu ve Kaymaklı Yeraltı Şehirleri, görmeniz gereken yerlerden birkaçı.

İnanç turizmi açısından değerli olan bu bölgede Ortodoks kiliseleri ve kaya oyma kiliseleri bulunuyor. Hacıbektaş Veli Türbesi de oldukça ziyaretçi çeken bir nokta. İli ekim ayında ziyaret ederseniz Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Etkinliklerine katılabilirsiniz.

Hacıbektaş Veli Müzesi, Nevşehir Merkez Müze, Göreme Açık Hava Müzesi, Ürgüp Müzesi ise tarih severler için değerli eserleri görmeye imkân veriyor.
Damat İbrahim Paşa Cami ve Külliyesi, Avanos'taki çanak-çömlek atölyeleri, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Ürgüp Temenni Anıt Mezarı, Nevşehir’i ziyaret edenler için sayabileceğimiz diğer belli başlı turistik yerler.

30.06.1954 tarihinde, 6429 sayılı yasa ile kurulmuştur.

NE ALINIR?

Minyatür peri bacaları, folklorik bebek, pekmez şirası, kuru yemiş, şarap, Ürgüp halısı.

10- Niğde Hakkında

Kapadokya bölgesinin bu güzel turistik şehri, üretimine 1962 yılında başlanan gazozu ve elmasıyla meşhur olmasının yanında, pek çok medeniyetin hüküm sürdüğü 6000 yıllık koca bir tarihi zenginliğe sahip.
Çiftehan Kaplıcaları ve Narlı Göl Termal Turizm Merkezi, sağlık turizmi açısından iki önemli nokta. Romatizma, deri hastalıkları gibi çeşitli rahatsızlıklara şifa bulmak isteyenler için tavsiye ediyoruz.

Çok değerli bir kültürel mirasa sahip ilde, Kapadokya bölgesinde iyi korunmuş halde bulunan Gümüşler Manastırı, çok eski dönemlerden günümüze ulaşmış Bor ilçesindeki Tyana Ören Yeri ve Su Kemerleri, bir Menzil Külliyesi niteliğine sahip Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, gezilebilecek tarihi yerlerden. Geleneksel Niğde evlerini keşfe çıkmak için ise Cullaz ve Kadıoğlu Sokaklarında yürüyüş yapabilirsiniz.

Şehir sınırları içinde bulunan ve milli park statüsüne sahip Aladağlar, dağcılık ve kış turizmi için önemli bir yer. Doğa yürüyüşü için de tercih edilebilecek bu bölgede, dört yükselti grubu bulunuyor.

Diğer görebileceğiniz yerler arasında; 2003 yılında Avrupa’da yılın müzesi adayı olmuş Niğde Müzesi, Alaeddin Camii, Niğde Kalesi, Sungurbey Camii, Eskiciler Mescidi var.

NE ALINIR?

Niğde elması ve kirazı, halı.

11- Çankırı Hakkında

Tarihi M.Ö. 5 bin yılına dek uzanan Çankırı, İç Anadolu’nun kuzey ucunda bulunuyor.
Sultan Süleyman Camii (Büyük Cami), Selçuklulardan kalan Taş Mescit (Cemaleddin Ferruh Darülhadisi), Kurşunlu Çavundur’da bulunan kaplıca, Tuz Mağarası (ülkemizin en büyük tuz mağarasıdır), Hacı Murad-ı Veli Türbesi, Çankırı Müzesi, İmaret Camii, Ali Bey Camii, Buğdaypazarı Medresesi, Beşdut Kaya Mezarları, İndağı Kaya Mezarları, Çankırı Kalesi, Saat Kulesi, IV. Murat Köprüsü, şehirde ziyaret edebileceğiniz yerlerden birkaçı.
Ilgaz ilçesindeki Kadınçayırı Tabiat Parkı gibi çok sayıda mesire yeri, tabiat parkı ve yaylalara sahip olan Çankırı, doğanın tadını çıkarmak isteyenler için her türlü imkânı sunuyor. Ilgaz Dağı ve çevresi de, doğal güzellikleriyle kış turizmi için gözde bir nokta olmaya aday.

Coğrafi İşaretli Ürünler:

Çankırı Yumurta Tatlısı

NE ALINIR?

Tuz lamba, tahin helvası, kaya tuzu.

12- Yozgat Hakkında

Yaklaşık 5000 bin sene öncesine ait tarihi kalıntıların bulunduğu, Eti’lerin yerleşim merkezlerinden biri olan, ülkemizin tam ortasında yer alan, parmak çöreğiyle meşhur Yozgat, Türkiye’nin ilk milli parkı olan Çamlık Milli Parkı’nı da bünyesinde barındırıyor. Bu parkta, trekking ya da piknik yapabilir, bol oksijenli bir gün geçirebilir, çam kokusuna doyabilirsiniz.

Yozgat’a gittiğinizde geleneksel yapısını korumuş tarihi konakları dikkatinizi çekecektir. Ziyaret edebileceğiniz yerler arasında; Hayri İnal Konağı, Yozgat Şehir Müzesi, Aşiyan Konağı, şehrin yöresel tatlarından satın alabileceğiniz, Sarıhacılı mahallesindeki Yöresel Ürünler ve Kahvaltı Konağı ve Hüzni Baba Konağı bunlardan sadece birkaçı.
Hattuşaş’a yakın oluşuyla, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken ilde ayrıca Sarıkaya Roma Hamamı, Çamlık Milli Parkı, Çapanoğlu Büyük Camii, Cumhuriyet Mektebi gibi ilginizi çekebilecek çeşitli noktalar yer alıyor. Aydıncık, Kazankaya Kasabası’ndaki bir doğa harikası olan kanyon, başka bir görülmeye değer yer.
Şehre gitmişken parmak çörek, madımak, omaç, menengiç kahvesi, çanak peyniri gibi yöresel tatları denemeden geri dönmeyin.

Coğrafi İşaretli Ürünler:

Yozgat Parmak Çöreği, Yozgat Tandır Kebabı, Yozgat Çanak Peyniri.

NE ALINIR?

Parmak çöreği, peynir.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum