1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “İmam Hatip okulları kapatılmasaydı 15 Temmuz’da darbe girişimi olmayacaktı”
“İmam Hatip okulları kapatılmasaydı 15 Temmuz’da darbe girişimi olmayacaktı”

“İmam Hatip okulları kapatılmasaydı 15 Temmuz’da darbe girişimi olmayacaktı”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli Aksaray’a “ Önder Gençlik Buluşması Programı” için geldi.

A+A-

Programa Aksaray Valisi Ali Mantı, AK PARTİ İl Bakanı Hüseyin Altınsoy, AK PARTİ Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Kuddusi Bakar da katıldı.

Burada konuşma gerçekleştiren Canikli, önemli açıklamalarda bulundu.

“İmam Hatip okulları kapatılmasaydı 15 Temmuz’da darbe girişimi olmayacaktı”

“1974 yılında eğitim hayatıma başladım. İmam hatip lisesine başlamadan önce sıradan bir ortaokul dönemi geçirdim. Sigara içmek de dahil olmak üzere o döneme kadar olan bütün sıradanlığın getirdiği kötülükler ile iç içeydik. İmam hatip lisesi sayesinde kötü alışkanlıklardan kurtulmayı başardık. İmam hatip lisesi olmasaydı şimdi koca bir karanlıkta kaybolup gidecektik. İmam Hatip Liseleri kapatılmasa idi 15 Temmuz darbe girişimi de olmayacaktı. Gençlerimiz özgür ve bağımsız Müslümanlar olarak ortaya çıkacaktı. 28 Şubat 1997 tarihinden itibaren İmam Hatip liseleri kapatıldı ve muhafazakar aileler çocuklarını gönderecek okul bulamadı. FETÖ bu açıkları kapatmak için ailelere kendilerine yönelmelerini ve bununla beraber istedikleri eğitimleri vereceklerini söyledi. İmam Hatip Liseleri kapatılmamış olsaydı FETÖ çocuklarımızı bu hale getirmemiş olacaktı ve 15 Temmuz darbe girişimi de olmayacaktı” ifadesini kullandı.

FETÖ çocuklara istediklerini yaptırabilmek için haramı helal, helali haram olarak tanıttığını ifade eden Canikli, “Çocuklara istediklerinde namazı bırakabileceklerini, içki içebileceklerini ve zina yapabileceklerini söylediler. Gençlerimizi bu şekilde beyinlerini yıkayıp robotlaştırdılar.” Dedi.

Nurettin Canikli konuşmasının sonunda ise,” Amerika’nın bir projesi olan FETÖ sadece piyon olduğuna dikkat çekerek asıl darbeciyi yapmak isteyenin Amerika olduğunu” ifade etti.

HABERE YORUM KAT