1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İngiltere’den yabancı öğrencilerle ilgili yeni düzenleme
İngiltere’den yabancı öğrencilerle ilgili yeni düzenleme

İngiltere’den yabancı öğrencilerle ilgili yeni düzenleme

İngiltere, ülke sınırları içerisinde öğrenim gören yabancı öğrencilere yönelik yeni bir düzenleme yaptı. Daha önce ülkedeki herhangi bir Üniversite’den mezun olan yabancı öğrencilerin mezun olduktan sonra ülkeyi 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde terk etmesi gerekiyordu fakat artık gerekmiyor.

A+A-

Çünkü İngiltere bu durumu öngören kararı iptal etti. Bundan böyle yabancı öğrencilerin Üniversite öğrenimleri bittikten sonra 2 yıl daha ülkede kalabilecekleri ve bu süre içerisinde iş bulurlarsa çalışabilecekleri bildirildi. Bu değişiklik gelecek yıldan itibaren lisans ve lisans üstü bölümlerinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencileri ilgilendiriyor.

İSTEDİKLERİ İŞTE ÇALIŞABİLECEKLER

Göçmenlikle alakalı sıkıntı yaşanılmaması adına düzenli kontrollerinin olduğu bir kurumda öğrenim görmeleri gerekirken, okulları bittikten sonra çalışmak istedikleri işlerle ve mesleklerle alakalı herhangi bir sınırlama getirilmedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson yapılan tüm değişikliklerin ülkedeki öğrencilerin mevcut potansiyellerini ortaya çıkarmak ve bu öğrencilerin ülkelerinde kariyer yapmalarını sağlamak olduğunu belirtti

Geçtiğimiz yıl İngiltere’de toplamda 450 bin yabancı uyruklu öğrenci eğitim ve öğretim hayatında aktif rol aldı ve tüm bu öğrencilerin ülke ekonomisine katkısı toplamda 26 milyar sterlin oldu.

HABERE YORUM KAT