1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İstanbul finans merkezi projesine şaşırtıcı ortak
İstanbul finans merkezi projesine şaşırtıcı ortak

İstanbul finans merkezi projesine şaşırtıcı ortak

Türkiye Varlık Fonu (TVF) müdürü Zafer Sönmez, İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesini hızlandırmak için Türkiye Varlık Fonu’nun projeye ortak olacağını açıkladı.

A+A-

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Müdürü Zafer Sönmez, İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesini hızlandıracak bir çaba içerisinde olduklarını belirterek burada TVF’nin yatırımcı olduğu bir yapı olacağını TVF’nin sermayedar olarak nakdi bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Sönmez, 2021 sonu ya da 2022 başında tamamlanması planlanan projedeki değeri arttırdıktan sonra yurt dışından ya da başkaca yatırımcıları da burada görebileceklerini söyledi.

ADI İLK KEZ 2007 YILINDA DUYULMUŞTU

İstanbul’u bölgesel finans noktasına taşımayı planlayan İstanbul Finan Merkezi projesi, İlk kez 2007-2013 yıllarını içerisine alan 9. Kalkınma Planında yer bulmuştu. Fiziki olarak henüz sonu gelmemiş olan projede, hukuki altyapı ve ikincil düzenlenmelerin tamamlanmaması nedeniyle planlanmış olan tamamlanma tarihi defalarca ötelenmişti.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ 2022’YE ERTELENDİ

Projeyi hızlandıran bir çaba içerisinde olduklarını belirten Sözmez ‘’Öncelikle bizim yatırımcı olacağımız bir yapı olacak. Nakdi bir katkımız olacak ve sermayedar olacağız.Kendi likiditemiz var. Sonrasından buradaki değeri arttırınca yurt dışından ya da başkaca yatırımcıları da burada görebiliriz’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT