Kasaplardan Kırmızı Et alırken dikkat edilmesi gereken 5 püf nokta
Kırmızı et almaya yönelik birçok püf nokta olduğunu belirten kasaplar, et alırken dikkat edilmesi gereken 5 püf noktayı açıkladı.
A+A-
- - Satın alacağınız ette ilk dikkat edilmesi gereken nokta etin rengidir. Yeni kesilmiş olan bir etin rengi her zaman parlak olacaktır. Canlı ve parlak duran bir ette ıslaklık olmaz.
- -Veterine hekim tarafından muayenesi gerçekleştirilen hayvan etleri alınmalıdır. Kasaplardan alınan etlerde her zaman et raporları bulunur. Muayenesi gerçekleşen hayvanların kesim raporlarını kasaplardan isteyebilirsiniz.
- -Marketlerden alınan etlerde dikkat edilmesi gereken en püf nokta ise; Son Kullanma tarihidir. Son kullanma tarihine baktıktan sonra ambalaj üzerinde kesinlikle hasar olmaması gerekir.
- -Fazla alınan etlerin her zaman bölünerek saklanması gerekir. Bölme işlemleri yapıldıktan sonra derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
- -En önemlisi ise; içinizin rahat edeceği yerlerden alışveriş yapmaya dikkat edin. Güvendiğiniz kasaplardan ya da marketlerden alışveriş yapmaya devam edin.
HABERE YORUM KAT