1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kaza Anında Fırsatçılara İnanmayın
Kaza Anında Fırsatçılara İnanmayın

Kaza Anında Fırsatçılara İnanmayın

Trafikteki yaşanan kazaların ardından ortaya çıkan tazminat kazancı aracı firmaları alarma geçirdi.

A+A-

Kaza yapan insanlara bir şekilde ulaşan şahıslar, vekalet vermeleri şartıyla olağan süreci kendileri için yürüteceklerini bunun sonucunda hak edilen tazminat tutarından belirli bir kısmını komisyon ücreti olarak isteyeceklerini belirtiyor.
Emniyetten alınan bilgilere göre Türkiye genelinde 2018 yılında toplam 428 bin trafik kazası gerçekleşti. Bu kazalarda toplam 3 bin 373 insanımız hayatını kaybederken, 310 bin kişi ise yaralandı.

ÖDEME 8 GÜN İÇERİSİNDE YAPILIYOR

Trafik kazalarının arından mağdur olan insanlar veya yakınları tazminata hak kazanıyor. Belirtilen tazminat hakkından faydalanmak için mağdur sürücü, yaşadığı zararın cinsine bakılarak maddi zararlar, bedeni zararlar veya sürücülerin vefatı durumunda yakınlarının üstelenmek üzere bu yöntemlere yönelik ilgili evrakları toplayıp sigorta şirketlerine başvuru da bulunması gerekiyor.

Tüm evrakların eksiksiz tamamlanıp verilmesinin ardından 8 iş günü içinde mağdur kişiye veya ailesine tazminat hakkının payı veriliyor.

2 SENE İÇERİSİNDE MAHKEME HAKKI

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 109. Maddesine göre;Maddi ve manevi tazminat davası başlatabilmek için yasada belirlenen süre 2 sene olarak belirtildi.Kazanın yapıldığı tarihten itibaren 10 yıl sonra da dava açma hakkı zaman aşımına uğruyor.

HABERE YORUM KAT