1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Lösemiyi yenen genç, Hayalini kurduğu üniversiteyi de kazandı!
Lösemiyi yenen genç, Hayalini kurduğu üniversiteyi de kazandı!

Lösemiyi yenen genç, Hayalini kurduğu üniversiteyi de kazandı!

Celil Can Boz,13 sene önce lösemiyi alt ederek hep hayalini kurduğu üniversiteyi kazanmasının sevincini yaşıyor.

A+A-

İzmir’in Buca ilçesinde ikametgâh eden 19 yaşındaki cesur adam  2006 yılında Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesinde lösemi hastası olduğunu öğrendi. Maddi anlamda zorluklar çeken aile öğrendikleri bu hastalıktan sonra Manevi olarak da çöküşe uğradı.Ama pes etmeyen aile bu ağır yükün altından tek başına kalkamayacağını düşünerek ‘’LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR VAKFINA başvurdu.

Lösemili çocuklar vakfının maddi ve manevi yardımıyla 36 ay sonra taburcu olan Celil’e özel ders ve burs yardımında da bulundu.Celil okumayı ve özellikle matematik dersini çok seviyordu Lösev ve Gönüllü öğretmenlerin yardımıyla Üniversite de matematik bölümü okumak istiyordu.

Celil,çok istediği matematik bölümünü düşünerekten girdiği üniversite sınavında hayallerini gerçekleştirerek Ege Üniversitesi matematik bölümünü kazandı.

Çok özel bir genç olan Celil, Demirtaş’ın şu sözlerine tanık oldu; "2007 yılından bu yana onunla ve ailesiyle beraberiz. Hastalık sürecini beraber atlattık. O süreçten sonra eğitim desteği vermeye devam ettik. Üniversite sınavında istediği yeri kazandığını öğrendiğimizde biz de ailesi kadar sevindik. Celil gibi birçok gencimiz ve çocuğumuz var. Onların da sağlığına kavuşması için vatandaşlarımızın vakfımıza bağış yapmasını bekliyoruz."

 

HABERE YORUM KAT