1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Manzarasıyla mest eden Ayder Yaylası’nda salıncaklar toplandı
Manzarasıyla mest eden Ayder Yaylası’nda salıncaklar toplandı

Manzarasıyla mest eden Ayder Yaylası’nda salıncaklar toplandı

Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan turizm cenneti Ayder Yaylası'ndaki salıncaklar, yapılmış olan şikayet ve geri bildirimler sonucunda toplandı.

A+A-

Rize ilinde bulunan turizm cenneti Ayder Yaylası'nda kaçak bir şekilde kurulmuş olan salıncaklar söküldü.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yıkım ihalesi sonrasında 25 salıncak ile birlikte kaçak ve ruhsatsız yapılar ile alakalı çalışmalar başlatılmış ve yapı sahiplerine kendileri sökmeleri için zaman vermişti.

Bildirilerin yapı ve salıncak maliklerine tebliğ edilmesinin sonrasında 12 vatandaş salıncaklarını kendi başlarına sökerken, jandarma birlikleri sökülmeyen diğer salıncaklar için sabah vakitlerinde yaylada önlem aldı.

Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü de oradaydı. Doğa Koruma  ekipleri sökülen salıncaklar sebebi ile zarar gören mekanda çimleme çalışmaları başlattı.

Salıncakların kaldırılmasıyla beraber bölgede bulunan masa, sandalye ve 2 gezici büfede ortadan kaldırıldı.

Çamlıhemşin Kaymakam Vekili Bayram Sağır konuyla ilgili açıklamasında: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en son ki Rize seyahatinde Ayder'in önceki güzel günlerine geri dönmesi adına salıncakların sökülmesi emrini verdiğini hatırlattı.

Ayder Yaylasının yeni baştan düzenlenmesi için çalışma yaptıklarını söyleyen Bayram Sağır, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bu yönde işlerini devam ettirmesi ve valiliğimiz öncülüğünde sabah saatlerinde işlere başladık. Vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılmıştı. Dün bazı vatandaşlarımız kendileri çıkardı. Hala kendisi çıkarmayan vatandaşlarımızın salıncaklarını Çevre Şehircilik ve İl Özel idare birlikleri öncülüğünde yıkıma başlamış olduk" diye ifade etti.

HABERE YORUM KAT