1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. MEB bilgileri artık ‘’MEBBulut’’ güvenliğinde
MEB bilgileri artık ‘’MEBBulut’’ güvenliğinde

MEB bilgileri artık ‘’MEBBulut’’ güvenliğinde

MEBBulut; tamamen %100 yerli imkanlarla üretilen, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki bir çok birimin ve bağlı olan kurumun çok daha güvenli bir şekilde bilgi alışverişi yapabilmesine olanak sağlayan bir sistem.

A+A-

Yeni dünya düzenindeki bu teknoloji patlaması ve veri artışı yetkilileri de gelecekteki projeleriyle alakalı planlarında aktif değişikler yapmalarına ve çağa ayak uydurmalarına sebep oldu. 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde veri depolama sistemi olarak MEBBulut sistemini geliştirdi.

Oluşturulan bu sistem, tüm birimlerde ve kurumlarda daha hızlı, daha kullanışlı ve eskisine göre daha güvenli bir veri paylaşım olanağı sunacak. Sitemdeki verilere masaüstü, web ve mobil uygulamaları üzerinden rahatça ulaşılabilecek.
Kriptolu ve güvenli bir şekilde saklanan tüm veriler, tamamen yerli şekilde oluşturulan bu sistemde hiçbir şekilde dışarı çıkamıyor.

Tüm çalışanlar için ortak bir çalışma alanı sağlayan bu sistemde anlık olarak hızlı bir şekilde veri paylaşımında da bulunulabilecek.

Veriler hiçbir şekilde kalıcı olarak yok edilemediği için çok ama çok yüksek seviyede koruma altında tutuluyor. Dış olarak yapılan siber saldırılara karşıda güvenlik önlemleri üst seviyede olan sistem, MEB bakanlığının vizyonu doğrultusunda çok işe yarayacağa benziyor.

HABERE YORUM KAT

İlgili Haberler