1. HABERLER

  2. Menopoz cinselliği bitirir mi? Menopozun cinsel yaşam üzerindeki etkileri neler?
Menopoz cinselliği bitirir mi? Menopozun cinsel yaşam üzerindeki etkileri neler?

Menopoz cinselliği bitirir mi? Menopozun cinsel yaşam üzerindeki etkileri neler?

Menopoz cinselliği bitirir mi? sorusu menopoz hastalığı ile başı dertte olan kadınların araştırdığı konuların başında geliyor. İşte menopoz ile ilgili merak edilen sorunun cevabı

A+A-

Menopoz ile ilgili google de her gün binlerce arama gerçekleşiyor. Aranan konulardan biriside Menopoz cinselliği bitirir mi? sorusu... Peki menopoz gerçekten cinselliği bitirir mi?işte cevabı...

Menopoz, yumurtalıkların görevlerini yerine getirememeye başlaması sonucu ortaya çıkar. Menopoza girmiş bir kadın doğurganlığı kaybetmesi anlamına da gelmektedir.

Uzmanlar Menopoz'un sebebinin yüzde 60’ının genetik olduğuna işaret etse de yaşam tarzı, beslenme ve stres gibi faktörlerin de erken menopozda son derece etkili olduğunu söylüyor. 

Menopoz cinselliği bitirir mi?

Menopoz cinsel yaşamı bitirmez. Menopoz dönemi kadınlarda yapılan bir çalışma, kadınların yüzde 79’unun cinsel sorunu olmadığını göstermiştir. Üstelik hamile kalma korkusunun yarattığı stresin kalkması özgür bir dönemin başlangıcı olabilir. İlk zamanlar vajinal kuruluk nedeni ile cinsel birleşme esnasında sıkıntı yaşanabilir ancak bu durumun tedavisi oldukça basittir.

Menopozun cinsel yaşamım üzerindeki etkileri nelerdir?

Menopoz, cinsel yaşamınızda değişikliklere neden olabilir veya hiç bir değişiklik fark etmeyebilirsiniz. İşte bazı olası değişiklikler:

Düşük hormon seviyeleri vajinal dokunuzu daha kuru ve daha ince hale getirebilir. Vajinal atrofi denilen bu durum, seks rahatsız edici veya acı verici hale getirebilir.

Düşük hormonlar cinsel dürtüsünü azaltabilir. Uyandırmak daha uzun sürebilir.

Gece terlemeleri uykunuzu rahatsız edebilir ve sizi yorgunlaştırabilir.

Duygusal değişiklikler sizi stresli veya sinirli hissettirebilir.

Yaşlandıkça seksle daha az ilgilenmek, tedavi gerektiren tıbbi bir durum değildir. Ancak cinsel sağlığınızdaki değişiklikler sizi rahatsız ediyorsa, doktorunuzla veya hemşirenizle vajinal kuruluğu hafifletecek tedaviler gibi yardımcı yöntemler hakkında konuşun .

Menopoz sonrası vajinal kuruluğu nasıl tedavi edebilirim?

Seks sırasında hafif rahatsızlığa neden olan vajinal kuruluk için:

Seks yaparken tezgah üstü, su bazlı vajinal bir kayganlaştırıcı kullanın.

Nemi arttırmaya yardımcı olmak için reçetesiz bir vajinal nemlendirici deneyin. Birkaç günde bir kullanmanız gerekebilir.

Daha şiddetli vajinal kuruluk  için doktorunuz , nemi ve hissi artırmak için vajinanıza koyduğunuz ilaçları yazabilir.

Bunlar şunları içerebilir:

Vajinal östrojen kremleri

Vajinaya yerleştirmek için östrojen tabletleri veya halkaları

Ospemifene 3 adı verilen hormonal olmayan bir ilaç

Bir veya daha fazla tedavi seçeneğinin sizin için uygun olup olmadığına karar vermek için semptomlarınızı ve kişisel sağlık sorunlarınızı doktorunuzla veya hemşirenizle tartışın.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT