1. HABERLER

  2. Merkez Bankası faiz kararını verdi! Faiz oranı yüzde 24’ten yüzde 19,75’e düşürüldü
Merkez Bankası faiz kararını verdi! Faiz oranı yüzde 24’ten yüzde 19,75’e düşürüldü

Merkez Bankası faiz kararını verdi! Faiz oranı yüzde 24’ten yüzde 19,75’e düşürüldü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, beklenen faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 24’ten yüzde 19,75’e indirilmesine karar verdi.

A+A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu'nun temmuz ayı toplantısında alınan faiz kararı belli oldu. Toplantısı sonrasında kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 425 baz puan indirim ile yüzde 19,75 seviyesine indirdi.

Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyetin ılımlı bir toparlanma eğilimi sergilediğini göstermektedir. Küresel büyüme görünümündeki zayıflamaya rağmen rekabet gücündeki gelişmelerin etkisiyle mal ve hizmet ihracatı artış eğilimini sürdürmekte, özellikle turizmdeki güçlü seyir doğrudan ve bağlantılı sektörler kanalıyla iktisadi faaliyeti desteklemektedir. Önümüzdeki dönemde net ihracatın büyümeye katkısını sürdüreceği; enflasyondaki düşüş eğilimi ve finansal koşullardaki kısmi iyileşmeyle birlikte ekonomideki kademeli toparlanmanın devam edeceği öngörülmektedir. Büyüme kompozisyonu dış dengeyi olumlu etkilemektedir. Cari işlemler dengesindeki iyileşme eğiliminin sürmesi beklenmektedir.
 

Yakın dönemde küresel iktisadi faaliyetin zayıflaması ve enflasyona dair aşağı yönlü risklerin belirginleşmesiyle gelişmiş ülke merkez bankalarının genişleyici para politikası adımları atma olasılığı güçlenmiştir. Bu durum, gelişmekte olan ülke finansal varlıklarına yönelik talebi ve risk iştahını desteklemekle birlikte, korumacılık önlemlerinin ve küresel ekonomi politikalarına dair diğer belirsizliklerin gerek sermaye akımları gerekse dış ticaret kanalıyla oluşturabileceği etkiler yakından takip edilmektedir

HABERE YORUM KAT