1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Migren hastalığı neden artıyor?
Migren hastalığı neden artıyor?

Migren hastalığı neden artıyor?

Son zamanların en sık rastlanılan ve birçok şikayeti beraberinde getiren migren hastalığının artışındaki en büyük nedenleri biliyor muydunuz? Peki bu artışı engellemek ya da migren hastalarının şikayetlerinin azalmasını sağlayacak etkenler nelerdir?

A+A-

Dr. Bıkmaz, migren hastalarının tükettikleri besinlere dikkat etmeleri gerekçesini vurgulayarak bu besinler hakkında şu bilgileri verdi:

"Peynir, alkol, çikolata, muz ve trunçgiller içerdikleri feniletilamin ve tiremin etkisiyle migreninizi tetikleyebilir. Tiraminle zengin besinleri tüketilmesi nedeniyle kalp çarpıntısı, kan basıncındaki artış dolayısıyla baş ağrısı görülebilir. Bu da migren hastalığının tetiklenmesinde oldukça rol oynar. Tiramine eğilim artar ve bunun yanında salamura et ve füme ete de dikkat edilmesi gerekiyor. Hastalığı taşıyanların histamin değerleri yüksek görüldüğünden, histamin içerikli besinlere de (örn: avokado) temkinli yaklaşılmalıdır."

Op.Dr. şu önerilerde bulundu: "Yasaklı besinlerden, basit karbonhidratlardan, uzun süre açlıktan ve stresten uzak durup, hastalığı tetikleyen faktörlere dikkat edip, uyku düzenli bir hâl aldığında şikayetleriniz azalacaktır. Bu alandaki birçok çalışma migren hastalığının düşük magnezyumla bağlantılı olduğunu gösterir, bu konudaki soru işaretlerinizi silmek için doktorunuza danışabilirsiniz."

HABERE YORUM KAT