1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Nesli tükenmekte olan tazıya saldırdılar!
Nesli tükenmekte olan tazıya saldırdılar!

Nesli tükenmekte olan tazıya saldırdılar!

Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan Gaziantep ilimizde, nesli ciddi derecede tükenme tehlikesi içinde olan ve koruma altına alınmış Türk tazısı, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından karnından bıçaklandı.

A+A-

Yaşadığı saldırının ardından bulduğu bir caminin içine saklanan ve caminin imamı tarafından bulunan tazı, Canlı Hayatı İyileştirme Derneği'ne (CAHİDE) teslim edilirken ameliyat olacağı bilgisi alındı.

Derneğin veterinerliğini yapan Gizem Yıldırım’ın kontrolü altındaki tazı tedaviye alındı. Gizem Yıldırım, gerekli tedavinin yapıldığını ifade ederken, “Tazının vücudunda fark ettiğimiz üzere kesik yaraları var. Bıçak ya da jiletle kesildiği çok belli. Yarasını kısa sürede zaman kaybetmeden temizledik ve diktik. Fakat doğal olarak iç organları da hasar görmüş durumda. Ayrıca vücut ısısı testlerin sonucunda enfeksiyona bağlı olarak olması gerkenden yüksek. Bundan sonrasında tedavisine antibiyotikle devam ederek hayatta kalmasını sağlayacağız,” diye eklemeyi de ihmal etmedi.

Bilinenlere göre eski zamanlarda Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman’ın ava çıkarken yanına aldığı, Osmanlı minyatürlerine dahi konu olmuş soyu ciddi derecede tükenme tehlikesi altındaki Türk tazıları, Köpek Irkları ve Bilimleri Federasyonu’nun (KIF) çıkardığı projeler sayesinde koruma altına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT