1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Niğde milletvekilinden salça üreticilerine sitem! Salça fiyatları neden halen inmiyor?
Niğde milletvekilinden salça üreticilerine sitem! Salça fiyatları neden halen inmiyor?

Niğde milletvekilinden salça üreticilerine sitem! Salça fiyatları neden halen inmiyor?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “20 kuruşa domates satın alan fabrikalar, salça fiyatını senede 3 kat çoğaltıyor ama domatesi üreten tarımcılara hakkını teslim etmiyor. 20-30 kuruşa domates alan fabrikalar neden hâlâ salça fiyatlarını indirmiyor" diyerek salça üreticilerine sitem etti.

A+A-

Çukurova'da hasadın ilk çıktığı dönemde çiftçilerin kilosunu 50 kuruştan fabrikalara sattığı domateste fiyat 20-30 kuruş seviyesine kadar azaldı.

Domates üreticisi, “20 kuruşa domates almıyor kimse, 850 gram salçanın marketlerde 9TL'ye satıldığını görünce inanamıyoruz. Maliyetine bile ürün satamıyoruz” dedi.

“DOMETESLER TARLADA KALIYOR”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, domates tarlalarında çiftçiler ile bir araya geldi. Gürer, “Domates bu sene çok fazla ama domates konservesi ithalatında gümrük vergisi oranı sıfıra indirildi. İthal yolu açıldı. Şimdi ürün maliyetin daha altında satın alacak kimseler bulamadığı için tarlada kalıyor” dedi.

Problemi tamamen çözmek için Tarım ve Orman Bakanlığının hangi bölgemizde hangi mahsulün ne kadar ekilip ne kadar ürün alınacağının planlanması ve plana uygun bir tarım sistemine geçilmesinin gerekli olduğunu ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şöyle devam etti: “Mağdur çiftçiye, ‘Üret, değerine satamazsan ben yanındayım’ dense, bu fiyat dengesizlikleri biter, üretici de mağdur olmaz.

HABERE YORUM KAT