1. HABERLER

  2. ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarını açıkladı!
ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarını açıkladı!

ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarını açıkladı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, (ÖSYM) 30 Haziran'da yapılan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı.

A+A-

ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarını açıkladı!

“30 Haziran 2019 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (2019-DGS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 25 Temmuz 2019 tarihinde saat 14.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilirler.”

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) Nedir?

DGS (Dikey Geçiş Sınavı), ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan, ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır. DGS’ye girebilmek için bir meslek yüksek okulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. Eğer son sınıftaysanız ve staj çalışmanızı tamamlamışsanız da DGS’ye girebilirsiniz. Eğer yurt dışındaysanız (KKTC dahil) ve DGS’ye girmek istiyorsanız yine bir meslek yüksek okulu veya dengi bir okuldan mezun olmanız gerekmektedir.

 

 

 

HABERE YORUM KAT