1. HABERLER

  2. YEREL

  3. Rize'de yine sel felaketi!
Rize'de yine sel felaketi!

Rize'de yine sel felaketi!

Ülkemizin Kuzeydoğu Bölgesi'nde bulunan Rize ilimizde gece saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış, sabah saatlerine yakın şiddetini daha da artırırken bu şiddetli sağanak yağış sebebiyle fazlasıyla maddi hasarlar oluştu.

A+A-

Merkeze bağlı olan Fener Mahallesinde bulunan bir binanın istinat duvarı çöktü ve bunun beraberinde ilk belirlemelere göre tahminen 3 araç yıkılan duvarın altında kaldı. Bölgede yer yer toprak kaymaları devam ederken çevrede güvenlik önlemleri alındı. Ekipler bölgedeki çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Derepazarı ilçesinde ise şiddetli yağış nedeniyle bazı yerlerde toprak kaymaları meydana gelirken, bazı yollar da araç trafiğine kapandı.

Peki selin beraberinde getirdiği toprak kaymasını önlemek için neler yapılmalı? En etkili 3 madde!

*Yaşanılan bölgedeki potansiyel jeolojik afetlerin sıklığı, verdiği zararlar ve en çok karşılanıldığı bölgeler hakkında yeterince bilinçli olmak,

*Heyelan açısından sorunlu alanlarla ilgili alınması gereken bilgiler alındıktan sonra yerbilimci ve mühendislerle iletişim hâlinde olmak,

*Dik yamaçların topuk kesiminde desteği kaldırıcı kazı işlemlerine izin vermemek ve dik yamaçların kenarında veya tabanında yapı inşasını engellemek, ayrıca eğimi fazla yamaçların üzerine dolgu malzemesi dökmemek.

HABERE YORUM KAT