İsrail’in Kayserya şehrindeki antik kentte 1950’lerde bulunmuş tabletteki sır, uzun yıllar sonra, İtalyan tarihçi Attilio Mastrocinque tarafından çözüldü ve açıklandı. Tarihçi, çeşitli teknikler kullanarak tabletin bugünün dünyasına tercümesini sağlayabildi. Tableti yansıtmaya-dönüşümlü görüntülemeye dayanan bu teknik, değişik ışık verme şartları altında tablet yüzeyinin fazlaca fotoğrafının çekilmesi ve bu bilgilerden daha kapsamlı bir görünüm elde edilmesiyle uygulanıyor.
İşbu teknikle tabletin sırrını çözebilen bilim insanları, 110 satırlık bir lanetleme içeriğiyle karşı karşıya olduklarını bildirdiler. Tabletteki metinde, döneminin erkek bir sporcusu ve sanatçısı olduğu anlaşılan Manna adlı şahıs lanetleniyor, ona çeşitli zararlar vermeleri yolunda tanrılara yönelik cümleler kuruluyor.Tablet metninde, Manna’nın dansına engel olunması, ayaklarının, gözlerinin, ellerinin bağlanması, tiyatroda dans ederken tembel hâle gelmesi isteniyor.
Tableti kazıyan insan yahut insanların, o dönemde inanılan pek çok tanrıya yakarmalarının yanı sıra, yeryüzünün her yerindeki kötü varlıklara da çağrıda bulundukları görülüyor.