Balıkçılar dört buçuk aylık hasreti sona erdi. Beklenilen av sezonu geldi. Ancak, Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olmasına rağmen balık tüketimi dünya ortalamasının altında.
Balık sezonu açıldı balıklar tezgahlardaki yerini aldı. Ama asıl sorun su ürünlerinde karnemiz nasıl, balığı ne kadar tüketiyoruz? Balık tüketiminin az olmasının sebebi balık fiyatlarında ki yükseklik...
Daha fazla balık yenilmesi için balık fiyatlarının düşmesi gerek. Kirleme nedeniyle denizlerimizdeki balık türleri azalıyor. Balık çeşitliliğini korumanın yoluysa bir çok yerin geçiş yeri olan Marmara Denizi'nden geçiyor.
Marmara'da belirli bölgelerde hidrojen sülfür tabakası ((H2S) renksiz, yanıcı ve yüksek derecede toksik bir gazdır.
Bu gaz salınımları istenmeyen kokulara ve aşınmaya neden olur ve maalesef Marmara Denizi'nde görülmeye başladı. Oysa ki buranın çok iyi korunması lazım. İnsanların daha az hasta olabilmesi için balık yemesi şart..
Bizden söylemesi..