Özellikle İspanya doğadan toplanan ürünleri daha çok tercih ediyor. Avrupa’da yenilebilir salyangozun soyunun tükenmek üzere olması nedeniyle toplanmasının yasaklanması sonrası salyangozlar sadece çiftliklerde üretilebiliyor.
Türkiye’de ise hala doğadan salyangoz toplanabiliyor ancak Türkiye’de de salyangoz bitiyor.
‘Yılda 500 bin ton tüketiliyor’
Fabrikada yapılan kontrollerle salyangozlar büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre ayrılır. Pişirme hattında pişirilerek salyangozlar soğutularak et ve kabukları özel çatalar yardımıyla bağırsak ve iç organları temizlenir.
Tartılarak soğuk odada bir süre daha bekletilir: Son gramaj kontrolleri yapıldıktan sonra beşer kiloluk polietilen torbalara konularak dondurulmak üzere şok odalarına alınır.
Şok odasından çıkarılan salyangoz etlerinin kontrol edildikten sonra karton kolilere konur.tanıtıcı etiket işlemleri tamamlandıktan sonra metal dedektöründen geçerek sevk edilir.