Varise hangi doktor bakar? Varis için hangi bölüme randevu alınmalı?

Varis hastalığından dolayı doktordan randevu alacaksanız "Varise hangi doktor bakar" sorusunu yanıtını arıyor olabilirsiniz. Haberimizden varis hakkında bir çok bilgeyenin yanı sıra varis için hangi bölüme randevu alınmalı sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

Herhangi bir kamu veya özel hastaneye gitmeden önce randevü alırken, hastane bölümlerinde hastalıklarınıza göre randevu almanız gerekmektedir. Bu yazımızda "Varise hangi doktor bakar? varis için hangi bölüme randevu alınmalı sorunuza net bir şekilde yanıt vereceğiz.

Ama öncesinde varis hakkında kısaca bilgi verelim. Varis hastalığı korkulduğu kadar büyük bir hastalık değildir. Varis toplar damarların şişmesi, genişlemesiyle meydana gelen bir hastalıktır. 

Varis hastalığı hem estetik hemde sağlık açısından birçok insanda psikolojik sorunlar yaratabilmektedir. Ayrıca varis hastalığı yaşayan hastalarda gece kramplar ve bacaklarda kaşıntılar meydana gelmektedir. Bilimsel raporlara göre hamilelik döneminde varislerle ilgili şikayetler artmaktadır.Varis hastalığı tıp alanında 6 bölümde incelenmektedir.

Fiziksel görüntü ve verdiği ağrıya göre 1. 2.3.4.5 ve 6. derece olarak sınıflandırılan varis hastalığının her bir derecesinin tanımlaması Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kürşat Bozkur tarafından yapılmıştır.

Varise hangi doktor bakar? Varis için hangi bölüme randevu alınmalı

Varis şikayetinde hastanelerden randevu almanız gereken bölüm "kalp damar cerrahisi" dir.

Varis tedavisi nasıl yapılır?

Yıllardır kullanılan varis çorapları günümüzde en sık kullanılan tedavi yöntemlerindendir. Düşük basınçlı varis çorapları tercih etmelisiniz. Yatarken bu çorapları kullanmamanız gerekmektedir. Bolca yürüyüş yaparak bacaklarınızı harekete alıştırmak iyi bir tedavi yöntemidir.

Teknolojinin gelişmesiyle lazer tedavisi de birçok hastada güzel sonuçlar vermektedir.

Varis hastalığında Ne zaman doktora görünmeli?

Egzersiz yapmak, bacaklarınızı kaldırmak veya kompresyon çorapları giymek gibi bazı seçenekler ağrılarını hafifletmenize yardımcı olabilir ve kötüleşmelerini önleyebilir. Ancak damarlarınızın nasıl göründüğü ve hissedildiği konusunda endişeleriniz varsa ve kişisel bakım önlemleri durumunuzun daha kötüye gitmesini engellemediyse doktorunuzu görün.

Varis Belirtileri nelerdir?

Varis hastalığı yaşayanların çoğunda ağrı yoktur. Ancak aşağıdaki gibi semptomlar görebilir.

Damarlar bükülmüş, şişmiş ve topaklı görünür

damarlar mavi veya koyu mor şekilde gözükür.

Bazı hastalar aynı zamanda şu vakalarda görülebilir;

Ağrıyan bacaklar,
Egzersizden sonra veya geceleri ağrıyan bacaklar,
Varis olan bölgede küçük bir yaralanmada normalden daha uzun gerçekleşen kanamalar,
Ayak bileğinin hemen üzerindeki cildin altındaki yağ sertleşerek cildin küçülmesine neden olabilir,
Şişmiş ayak bilekleri,
Etkilenen bacağında örümcek damarlar
Varisli damarların yakınında, genellikle kahverengimsi veya mavi renkte parlak bir renk bozulmaları
Etkilenen bölgede cilt kırmızı, kuru ve kaşıntılı olabilir,
Ani ayağa kalışlarda bacak krampları,
Yüksek oranda aynı zamanda huzursuz bacak sendromu
Ayak bileklerinde yara izleri gibi görünen düzensiz beyazımsı lekeler

VARİS HAKKINDA WİKİPEDİA YER ALAN BİLGİLER

Varis, toplardamarların fonksiyonel bozuklukları sonucu ya da kan akımının önündeki bir engel nedeniyle genişleyerek kıvrımlı bir hal alması. Yüzeysel olduğu gibi derin venlerde de varis gelişebilir.

VARİS NEDEN OLUR

Varis, bacaklarda normal toplardamarların kapak yetersizliğine bağlı belirgin genişlemesinden meyadana gelir. Bacak varisleri deride ya da deri altında gözle görülebilen ya da parmak dokunuşuyla hissedilebilen genişlemiş toplardamardır. Varis bir toplardamar hastalığıdır. 

Oldukça sık görülür. İnsanların yüzde 15 ile yüzde 20'sinde, yani her beş ya da altı kişiden birinde varis vardır.
Varis çoğu kişi tarafından sadece kozmetik bir sorun gibi algılansa da, aslında bacaklarda ağrı, yorgunluk, yanma, kramp, ayak bileğinde şişlik gibi yakınmalara yol açabilir. 

Varis çok kötü bir hastalık olmamakla birlikte en önemli etkisi oluşturduğu yakınmalarla kişinin yaşam kalitesini bozmasıdır.

Kan, bacaklarda biri yüzeyde ve diğeri derinde bulunan iki atardamar sistemi ile dolaşım sağlar. İki sistem, kanın yalnızca yüzeysel sistemden derin sisteme geçmesini sağlayan ve aksi yöne geçmesine imkân vermeyen kapakçıkların bulunduğu anastomotik damarlar yoluyla çalışır. Varisli damarlar derin damar dolaşımını bozarak kapanmaya başlayan kapakçıklar nedeni ile veya kapakçık yetersizliği sonucu oluşurlar. Kan, rotasını değiştirir ve derin venlerden yüzeye geçerek yüzeysel venlerde değişikliklere yol açar. Sonuç olarak bacaklarda, mavi ya da mor renkli, şekilleri bozuk, eğri büğrü damarlar, yani varisler oluşur.

Editör notu:Haberimizde yer alan bilgiler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

Haberleri

Netflix üyelik iptal etme işlemi nasıl yapılır?
TÜVTÜRK Randevu iptali 2020 nasıl yapılır? İşte TÜVTÜRK Randevu iptali
Ege Bölgesi'nin Dağları neler? İşte Ege Bölgesi'nin Özellikleri
Ayasofya Açılsın, Hasret Sona Ersin
Süleyman Soylu İstifa Kararından Sonra Sessizliğini Bozdu!