Yakı bandı nedir, niçin kullanılır? Yakı bandı yanması ne zaman geçer?

Yakı bandı nedir? Yakı bandı, farklı bir değiş ile ısı bandı vücudumuzda oluşan kas ve eklem ağrılarının geçirmek amacıyla kullanılan oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. Peki Yakı bandı yanması ne zaman geçer? İşte detaylar

Eklem ağrıları olan kişiler tedavi amacıyla vücutlarının çeşitli yerlerine yakı bandı yapıştırarak çare arıyor. Yakı bandıyla ilgisi bilgi olmayanlar yakı bandı nedir, nasıl kullanılır, yakı bandı ne zaman geçer sorularının yanıtını arıyor işte detaylar.

Yakı bandı, Boyun, bel, bacak, omuz, kas sıkışması, fıtık, eklem kayması incinme, burkulma gibi nedenlerle kullanılıyor. Yakı bandının içerisinde barındırdığı Kapskum maddesiyle, vücutta ağrılı olan enzim kısımlarında sinirleri hareketlendirmeyi sağlamaktadır.

Yakı bandı hamilelikte kullanılır mı?

Vücutta çeşitli yerlerinde ve çeşitli sebeplerle oluşabilecek ağrılar için kullanılan yakı bandı, deri altına  işleyen kimyasallar içermektedir. İşte  bu yüzden yakı bandı hamilelikte kullanımı uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir. 

Yakı bandı yanması ne zaman geçer?

Yakı bandının yapıştırılmasıyla ağrı olan bölgede yanmalar başlar. Yanması yaklaşık olarak 15 – 20 dakika sürebildiği belirtilmektedir.

Yakı bandı kullananlar anlatıyor:

Yakı bandı kullanan bir kullanıcı, Şiddetli bel ağrısı nedeni yakı bandını kullandığını ancak yakı bandını verdiği ağrı bel ağrısından beter olduğunu belirtiyor.

Farklı bir internet kullanıcısı ise, Yakı doğru zamanda doğru şekilde kullanıldığında işe yaradığını savunuyor. Ayrıca kullanımıyla ilgili olarak, yakıyı yapıştırmadan önce banyo yapılması gerektiğini, masaj yapmanın ve yakı bandını takıp yatmanın fayda olduğunu aktarıyor.

Editör notu: Hassas yapıya sahip olan kişilerin de yakı bandı kullanmaması öneriliyor.

Yakı en az kaç saat durmalı?

Ürünü kullananlar en az 4 saat, en fazla 48 saat olduğunu belirtmektedirler.

Hayat ve Yaşam Haberleri

Pendik Gezilecek Yerleri - 2020 Pendik'te gidilmesi gereken en iyi 10 mekan!
Aşure günü sürme çekmek ne anlama geliyor? Aşure günü sürme çekmenin önemi
Banka Hangi Durumlarda Haciz Uygular?
ATM'de Kalan Kart Nasıl Alınır?
Ombre nedir, ne demek? Ombre nasıl yapılır? İşte Ombre Yapılışı videosu