1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sosyal kaygı ile başa çıkmak için 4 ipucu
Sosyal kaygı ile başa çıkmak için 4 ipucu

Sosyal kaygı ile başa çıkmak için 4 ipucu

Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insan sosyal durumlarda endişe belirtileri yaşamaktadır. Bu haberimizde, sosyal kaygının nasıl üstesinden gelineceği konusunda bazı ipuçları sunuyoruz.

A+A-

Amerika Anksiyete ve Depresyon Birliği (ADAA), Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 40 milyon yetişkinin her yıl bir tür endişe yaşadığını belirtti.

Bunların yaklaşık 15 milyonu, sosyal bağlamda başkaları tarafından yargılanma veya reddedilme korkusu olarak ortaya çıkan sosyal kaygıya sahiptir. Bazı insanlar için, sosyal kaygıyla baş etmek, genellikle partiler veya mezuniyet törenleri gibi eğlenceli ve sevinç kaynağı olacak olanlar da dahil olmak üzere çeşitli sosyal olaylardan kaçınmak anlamına gelir.Yani sosyal kaygı izolasyona ve güvende azalmaya neden olabilir.

1. Olumsuz başa çıkma stratejilerinden kaçının

Sosyal anksiyete ile ilgili olumsuz duygusal ve zihinsel durumlar, bir kişinin anksiyetesini kötüleştiren ve daha fazla izolasyona yol açan fizyolojik semptomlara neden olabilir.

Daha rahat hissetmek için içmek cazip gelebilir, ancak alkol aslında kaygıyı artırabilir.
Geçmişte yapılan araştırmalar, ağır içmenin zamanla kötü ruh hallerine, artan endişe ve rahatsız edici uyku düzenleri gibi diğer ilgili belirtilere döndüğünü göstermiştir.

Bu yüzden, sosyal kaygıyı kontrol altında tutmaya ve semptomların kötüleşmesini önlemeye gelince en önemli ipucu, alkolün sağlayabileceği ilk rahatlama hissi çekici olsa bile, çok fazla içmekten kaçınmaktır.

2. Korkularınla yüzleş, onlardan saklanma

Sosyal kaygı yaşayan insanlar için bir başka amaç, sosyal medyayı kontrol ederek veya akıllı telefonlarında başka aktiviteler yaparak sosyal durumlara karışmaktan kaçınmaktır.

Sosyal etkileşimi önlemek için akıllı telefonunuzun arkasına gizlenmeniz yarardan çok zarar verebilir. Dahası, bir akıllı telefonun arkasına saklanmak, sadece sosyal kaygı sorununu ele almaktan kaçınmak olacaktır. Her ne kadar ilk başta sezgisel ve hatta korkutucu görünse de, giderek daha karmaşık sosyal durumlara aşamalı olarak maruz kalmak yoluyla sosyal kaygıyla yüz yüze gelmek çok daha iyidir.

3. Düşüncelerinizi yeniden düzenleyin

Sosyal ve diğer endişe biçimleri için bir başka başa çıkma stratejisi, yaşadığınız stres hakkındaki anlayışınızı denemek ve yeniden canlandırmaktır. Olumlu düşüncelerle olumsuz düşüncelere karşı koymak korkularınızı yenmenize yardımcı olabilir.

4. Birisi için iyi bir şey yapın

Son olarak, sosyal bir durumda olmanın önünü açmanın iyi bir yolu, başkası için iyi bir şey yaparak kendinizi tüm endişelerden ve olumsuz düşüncelerden uzaklaştırmaya çalışmaktır.

Küçük bir nezaket eylemi yapmak kadar basit bir şey yapmak, sosyal kaygı ile mücadelede yardımcı olabilir.

HABERE YORUM KAT