1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Stoltenberg’den DAEŞ’le ilgili önemli açıklama; Türkiye kilit önemde
Stoltenberg’den DAEŞ’le ilgili önemli açıklama; Türkiye kilit önemde

Stoltenberg’den DAEŞ’le ilgili önemli açıklama; Türkiye kilit önemde

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'de NATO Karargahı'nda yapılan ve 11 Eylül'ün yıl dönümü anma töreninde gazetecilere bir takım değerlendirmeler yaptı. Jens Stoltenberg "Türkiye, Irak ve Suriye'de DAEŞ'le yapılan mücadele için kilit önemde bir ülkedir." dedi.

A+A-

NTV'nin sormuş olduğu sorulara da cevap veren NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin DAEŞ'le etkin olarak mücadele edilmesi noktasında kilit konumda olduğunu dile getirdi.

Stoltenberg, "Türkiye, Irak ve Suriye'de DAEŞ'le yapılan mücadele için kilit önemde bir ülkedir. Türkiye, Irak ve Suriye'ye komşusu konumunda yer alıyor. Türkiye'nin burada büyük bir rölüvar ve Türkiye olmadan DAEŞ'le mücadelede etmede kazanım sağlamak çok güç olabilirdi. NATO, Suriye'de sadece sahada yer almıyor ama iki NATO müttefiği ABD ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde beraber hareket etmesinden ve beraberçalışmak için bir takım görüşmeler yapma fırsatı bulmalarından memnuniyet duyuyor" dedi.

Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile beraber bir telefon görüşmesi yaptıklarını ve Afganistan konusunu görüştüklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT