1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suriyeli sığınmacılar Vatanlarına kavuşuyorlar
Suriyeli sığınmacılar Vatanlarına kavuşuyorlar

Suriyeli sığınmacılar Vatanlarına kavuşuyorlar

350 bin Suriyeli, Mehmetçiğin güven ve huzuru sağladığı bölgelerde bazı Suriyeliler kendi vatan topraklarına geri döndü.

A+A-

Ülkelerinde çıkan iç savaşla birlikte savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, Mehmetçiğin huzur ve güven getirdiği topraklarına geri dönmeye devam ediyorlar.

Göç İdaresi’nin son verilerine göre ülkelerine dönen Suriyeli sığınmacı sayısı 350 bine ulaştı. Tersine göçün tamamı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları ile terörden temizlenen, toplam 4 bin kilometrekare genişliğindeki alanda gerçekleşiyor. Sığınmacılar, başta El Bab, Afrin, Cerablus, Azez, Mare, Çobanbey ve Soran olmak üzere topraklarına yeniden yerleşiyor.

Bayramda 180 bin göçmen gitti

Sayıları 350 bine ulaşan geri dönüşlerin önemli bölümünü, 2017 ve 2018 yıllarında dini bayramlar için ülkelerine giden ve Mehmetçiğin kurduğu huzur ve güven ortamını görerek dönüş yapmayan Suriyeliler oluşturdu. Bayramlaşma için Türkiye’den çıkış yapıp Suriye’de kalan sığınmacı sayısının 180 bin olduğu bildirildi.

Türkiye ile ABD arasında görüşmeleri süren güvenli bölgenin devreye girmesiyle birlikte, tersine evlerine dönecek sığınmacı sayısı artarak devem etmesi bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT