1. HABERLER

  2. HAYAT VE YAŞAM

  3. TRT 2 frekans bilgileri nedir? İşte TRT 2 uydu frekansı
TRT 2 frekans bilgileri nedir? İşte TRT 2 uydu frekansı

TRT 2 frekans bilgileri nedir? İşte TRT 2 uydu frekansı

TRT2 yeni HD frekansı ile yayın hayatına başladı. TRT2 edebiyattan tarihe, resimden tiyatroya, müzikten felsefeye kültür ve sanata birbirinden farklı içerikleri izleyecilerin beğenisine sunacak. Peki TRT2 frekans bilgisi nedir? İşte TRT 2 HD uydu frekansı

A+A-

Türkiye’nin en kapsamlı kültür-sanat kanalı TRT 2 yeni HD frekansı ile gösterim hayatına başladı. TRT2 frekans bilgilerine haberimizden ulaşabilirsiniz. TRT2 kanalının sunduğu programlar izleyicilerin ilgisini çekmeyi başardı.

Mini dizileri, canlı konserleri ve sohbetleriyle hafızalara kazınan TRT 2, yeni yayın döneminde de birbirinden farklı içerikleri ve kültür-sanat dünyasının duayenlerini seyirciler ile buluşturacak.

Türk televizyonculuk tarihindeki ayrıcalıklı mirasını devam ettiren TRT 2, edebiyattan tarihe, resimden tiyatroya, müzikten felsefeye kültürün ve sanatın her alanında yayın yapacak.

TRT 2 HD frekans bilgileri

Uydu: Türksat 4A(HD)
Frekans: 11054
Polarizasyon: Dikey (V)
Sembol Oranı: 30000

TRT 2 Hakkında

TRT 2, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'na tarafından 6 Ekim 1986 tarihinde yayın yapmaya başlamıştır. Türkiye'nin ilk kültür ve sanat kanalıdır. Bir dönem TRT 2 tarafından yayınlandığı İngilizce haber bültenini , Ressam Bob, Pop Saati, Akşama Doğru adlı programları vb. birçok yabancı dizilerde yayınlanmıştır.

Kanalın her gece saat 01:00 televizyon İstiklâl Marşı ile kapanış ve her sabah saat 07:00 saatleri arasında açılış olarak gerçekleşti. Ayrıca TRT 1 ve TRT Avrasya ile TRT int'le birlikte TRT Ana Haber Bülteni kuşağına ortak yayına gerçekleşti.

TRT 2, 2001 senesine kadar TRT Gap ile ortak yayın yapmış daha sonra kültür ve sanat ağırlıklığı bırakarak formatı yerine 2001 senesinden itibaren Haber ağırlıklı kanalına dönüşmüştür. 24 saat yayın hayatına devam eden TRT 2, 18 Mart 2010 tarihinde kendisine ait Karasal yayın frekanslarını TRT Haber'e bırakmış ve yayından kaldırılmıştır.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in yaptığı konuşma sırasında kültür-sanat ağırlıklı bir kanal açılacağını ve isminin ise TRT 2 olacağını belirtmiştir. TRT Genel Müdürlüğü 22 Şubat 2019 tarihinde TRT 2'nin tekrardan yayınına başlayacağı duyuruldu. 22 Şubat 2019 tarihinde 20:00 saatlerinde yayınlarına yenilenmiş olarak tekrardan başladı.

TRT2 D-Smart kaçıncı kanal

105

TRT2 Digiturk kaçıncı kanal

66

TRT2 Tivibu kaçıncı kanal

55

TRT2 Turkcell TV Plus kaçıncı kanal

45

TRT2Türksat Kablo TV kaçıncı kanal

50

İşte TRT 2'nin programlarından bazıları:

Anjelika Akbar ile Sesler,
Film Gibi Hayatlar,
Hayat Sanat,
Tarih Söyleşileri,
Felsefe Söyleşileri,
Edebiyat Söyleşileri,
Sanat Söyleşileri,
Pazar Konseri, Opera Dünyası,
Film Önü / Arkası,
Karalama Defteri,
İhmal Edilebilir Nasihatler,
Aramızda Müzik Var,
Bir Resim Bir Hikâye,
Bir Zamanlar, Çocuklara Yadigâr,
Destansı Kareler,
Eskici, Geleneğin Kalp Atışları,
Koleksiyoner, Sarayın Lezzetleri,
Sinema Dünyası, Tarihin Ruhu,
Türkiye Ekspresi,
Murat Boncuk'la Atölye ve Yeryüzleri

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT