1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Türkiye'nin ilk Wi-Fi 6 denemesi (2,5 kat daha yüksek hıza ulaşıldı)
Türkiye'nin ilk Wi-Fi 6 denemesi (2,5 kat daha yüksek hıza ulaşıldı)

Türkiye'nin ilk Wi-Fi 6 denemesi (2,5 kat daha yüksek hıza ulaşıldı)

Wi-Fi 6 teknolojisini Türkiye’de ilk deneyen operatör Türk Telekom oldu. Acıbadem yerleşkesinde kurulan test laboratuvarında ilk kez denediği Wi-Fi 6 (802.11ax) teknolojisiyle bir önceki nesil olan 802.11ac’ye göre 2,5 kat daha yüksek hıza ulaşmayı başardı.

A+A-

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, şirket, altıncı nesil Wi-Fi standardı Wi-Fi 6 teknolojisini Türkiye’de ilk kez deneyen ve başarıyla bu testi gerçekleştirebilen ilk operatör oldu.

Türk Telekom, Wi-Fi 6’yı destekleyecek olan yeni modemlerinin teknolojik özellikleri sayesinde geniş bir kapsama alanına yayılabilecek ve daha yüksek hızlarda kablosuz internet ulaştırabilecek. Ayrıca Wi-Fi 6, eski nesillere göre daha düşük güç tükettiğinden dolayı Wi-Fi’a bağlanan akıllı telefon ve taşınabilir bilgisayarlarda “daha uzun pil ömrü” sunacak.

Açıklamada görüşleri alınan Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, Türk Telekom olarak Intel ile yeni kablosuz iletişim standardı Wi-Fi 6 teknolojisini Türkiye’de ilk kez denediklerini belirtti.

Kıraç, Wi-Fi 6’lı modemlerin, akıllı telefon ve taşınabilir bilgisayarların yaygınlaşması ve kablosuz ağ performansının artmasıyla, iş, eğlence, güvenlik, akıllı ev konseptli her türlü uygulama yüksek kapasiteli kablosuz ağlar üzerinden kullanılabileceğini dile getirdi. Türk Telekom'un bu alanda ilk ve en önemli adımı atması, teknoloji ve inovasyondaki liderliğini bir kez daha göstermiştir diyen Kıraç, müşterilerini de yeni teknolojilerle tanıştırmanın büyük heyecanını ve sevincini yaşadıklarını kaydetti.       

TÜRK TELEKOM GELECEĞİN “LOT” DÜNYASINA HAZIRLIK YAPIYOR

Türk Telekom’un yüksek hız ve rahatlık beklentisindeki müşterileri için özelleştireceği yeni nesil kablosuz modemleri sayesinde interaktif online oyunlar, video konferanslar, sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR), 4K-8K video iletimi gibi birçok popüler eğlence ve iş aracının hızlı kullanmasına engel olan gecikmeler ve kesintiler tarihin tozlu sayfalarına karışmış olacak.Yüksek hızlı Wi-Fi 6 modemler sayesinde gecikmelerde yüzde 75 iyileşme gözlemlenecek. Ayrıca Wi-Fi 6 teknolojisi bir önceki nesle göre desteklediği cihaz kapasitesini 4 kat artırdığından, yakın gelecekte hayatın her alanında karşımıza çıkacak olan IoT (nesnelerin interneti) cihazlarının sorunsuz çalışmasına imkan sağlayacak.

 

HABERE YORUM KAT